Zgodovinska kolajna za Slovenijo

Jekaterina Vedenejeva, ki od leta 2018 zastopa slovenske barve, je na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Sofiji osvojila tretje mesto s trakom.
Fotografija: Jekaterina Vedenejeva (desno) na zmagovalnem odru ni skrivala veselja. FOTO:Nikolay Doychinov/AFP
Odpri galerijo
Jekaterina Vedenejeva (desno) na zmagovalnem odru ni skrivala veselja. FOTO:Nikolay Doychinov/AFP

Na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Sofiji je Jekaterina Vedenejeva dosegla zgodovinski uspeh za Slovenijo. Rusinja, ki od leta 2018 zastopa slovenske barve, je v finalu s trakom z 29,900 točke osvojila tretje mesto in z njim prvo kolajno za našo državo na tem tekmovanju.

To je za 28-letno Vedenejevo nedvomno krona dolge kariere. Najstarejša tekmovalka tega svetovnega prvenstva je sestavo s trakom izvedla brez velike napake. »Bil je zelo naporen dan, vendar sem zelo vesela, da ima Slovenija prvo odličje s svetovnega prvenstva. Po petkovem prostem dnevu oziroma dnevu za trening bom v soboto tekmovala še v finalih mnogoboja. Držite pesti!« je sporočila Vedenejeva.

Jekaterina Vedenejeva je navdušila v finalu s trakom. FOTO: Nikolay Doychinov/AFP
Jekaterina Vedenejeva je navdušila v finalu s trakom. FOTO: Nikolay Doychinov/AFP

Enako oceno je za njo s trakom prejela tudi Izraelka Adi Asya Katz, vendar je kolajna zaradi boljše izvedbe pripadla Vedenejevi, ki je bila včeraj v finalu žoge šesta, s kiji (29,450) pa je danes zasedla osmo mesto.

Še tretji naslov svetovne prvakinje je osvojila Italijanka Sofia Raffaeli (32,650), ki je bila najboljša tudi s trakom, s srebrnim odličjem pa se je ovenčala domača reprezentantka Stiliana Nikolova (31,850).

Preberite še:

Komentarji: