Znan datum povratnega dvoboja Usika in Joshue

Povratni boksarski dvoboj med Ukrajincem Oleksandrom Usikom in Britancem Antonyjem Joshuo bo lahko na sporedu 20. avgusta.
Fotografija: Oleksandr Usik (levo) je na štadionu Tottenhama v severnem Londonu septembra lani ustavil Anthonyja Joshuo. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Odpri galerijo
Oleksandr Usik (levo) je na štadionu Tottenhama v severnem Londonu septembra lani ustavil Anthonyja Joshuo. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters

To so besede, ki jih je v sredo za tiskovno agencijo AFP izrekel promotor Oleksandra UsikaOleksander Krasjuk. Ukrajinski boksar je svetovni prvak v težki kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO.

»Ta datum je najbolj verjeten,« je o možnem datumu težko pričakovanega dvoboja dejal Krasjuk.

Usik je septembra lani s soglasno odločitvijo v Londonu premagal Anthonyja Joshuo, takratnega prvaka po različicah WBA, IBF in WBO.

Joshua je takoj izrazil pripravljenost, da se znova sooči z Usikom. Krasjuk je dejal, da bo obračun »najverjetneje nekje na Bližnjem vzhodu«, ne da bi pojasnil, kje natanko.

Dodal je, da naj bi boksarske organizacije, katerih pasovi svetovnega prvaka so v vprašanju, prihodnji teden objavili uradno obvestilo o dvoboju.

Petintridesetletni Usik se je po napadu Rusije 24. februarja vrnil v Ukrajino, da bi »branil svoj dom«. Marca je znova zapustil državo, ki jo je zajela vojna, da bi začel s pripravami na povratni dvoboj.

Usik je Joshui prekrižal načrte o dvoboju z rojakom Tysonom Furyjem za združitev vseh pasov v verzijah IBF, WBA, WBC in WBO.

Preberite še:

Komentarji: