Kralji ne najdejo rešitve, podaja Kopitarja (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so v dvanajstem dvoboju sezone NHL že devetič izgubili, tokrat doma s Philadelphio (2:5).
Fotografija: Med krvniki Kraljev je bil tudi Claude Giroux. FOTO: Ringo H. w. Chiu/AP
Odpri galerijo
Med krvniki Kraljev je bil tudi Claude Giroux. FOTO: Ringo H. w. Chiu/AP

Los Angeles – Potem ko so hokejisti moštva Los Angeles Kings v prejšnjem kolu lige NHL pred domačim avditorijem z zmago nad Rangerji iz New Yorka (4:3) vendarle prekinili niz šestih zaporednih porazov, kakršnega so si pred tem v rednem delu tekmovanja nazadnje privoščili januarja letos, so bili sinoči ponovno neprepričljivi. V domačem Staples Centru so namreč premoč (2:5) priznali Philadelphii, s katero se v tem koledarskem letu – zanimivo – sploh še niso udarili, na začetku prejšnje sezone pa so jo dvakrat brez pretiranih preglavic ugnali. Kralji, ki so še vedno igrali brez prvega čuvaja mreže Jonathana Quicka, ostajajo pri zgolj treh zmagah v dvanajstih dvobojih, gostje so bili uspešni šestič v trinajstem poskusu.


Upanje, dolgo 49 sekund


Los Angeles je domala ves dvoboj tekmeca lovil. Philadelphia je bila še posebej dominantna v uvodni tretjini, njeno premoč je v 18. minuti unovčil ruski branilec Ivan Provorov, ki je zadel drugič v sezoni. Žarek upanja je Kraljem sredi tekme, ob izključitvi Travisa Konecnyja, z golom ob številčni premoči prižgal Jeff Carter, vendar pa na odgovor ni bilo treba čakati dolgo. Zgolj 49 sekund pozneje je tehtnico na stran gostov z že sedmim zadetkom v sezoni ponovno nagnil Wayne Simmonds, na 3:1 je povišal Šved Oskar Lindblom. Še pred odmorom je svoj četrti gol po vrnitvi v elitno tekmovanje onstran »luže« prispeval ruski zvezdnik Ilja Kovaljčuk, obetala se je torej razburljiva zadnja tretjina.


Druga Anžetova podaja


Vse dvome o zmagovalcu pa je v 55. minuti razblinil Claude Giroux, ki je vpisal že svojo štirinajsto točko v sezoni, zmago Philadelphie je debele tri minute pred koncem potrdil švedski branilec Robert Hagg, ki je zatresel prazno mrežo. V vrstah poražencev je pri prvem golu Carterja podal tudi hrušiški as Anže Kopitar, ki je zdaj v sezoni pri petih točkah za tri zadetke in dve asistenci. Tokrat je na ledni ploskvi prebil skoraj 23 minut, največ med vsemi napadalci Los Angelesa, in v tem času trikrat sprožil v tekmečev okvir vrat, toda vselej neuspešno. Za nameček je sredi druge tretjine izsilil izključitev Konecnyja, ob kateri so Kralji zadeli. Zdaj jih tretja od sedmih zaporednih domačih tekem čaka v noči na nedeljo, ko jim bo nasproti stal Columbus, s 43 doseženimi goli peto najučinkovitejše moštvo v ligi.


Kako do večje učinkovitosti?


»Zadovoljni smo lahko s prvo polovico zadnjega dela, žal pa ponujenih priložnosti nismo izkoristili. Nekaj strelov je le za las zgrešilo tarčo, kar pa nam ne pomaga. Če želimo zmagovati, moramo najti ploščku pot v mrežo. Trudili smo se, seveda pa bi lahko igrali tudi še bolje. Nikomur ni vseeno, vsak od nas igra trdo. Kako do večje učinkovitosti? Začeti je treba že s čvrsto obrambo in zadržati mrežo nedotaknjeno. To bi nam omogočilo, da bi bili lahko dlje v napadalni tretjini,« je po novem porazu poudaril kapetan Kraljev Kopitar.


IZIDI LIGE NHL


Los Angeles Kings : Philadelphia Flyers 2:5 (Anže Kopitar 0+1 v 23 minutah)

Florida Panthers : Winnipeg Jets 2:4
New York Islanders : Pittsburgh Penguins 3:2 – po kazenskih strelih
Toronto Maple Leafs : Dallas Stars 1:2
Detroit Red Wings : New Jersey Devils 4:3
Montreal Canadiens : Washington Capitals 6:4
Ottawa Senators : Buffalo Sabres 4:2
Tampa Bay Lightning : Nashville Predators 1:4
St. Louis Blues : Vegas Golden Knights 5:3
Calgary Flames : Colorado Avalanche 6:5
Edmonton Oilers : Chicago Blackhawks 4:0
Anaheim Ducks : New York Rangers 2:3 – po kazenskih strelih
San Jose Sharks : Columbus Blue Jackets 1:4

Preberite še:

Komentarji: