Matica Podlipnika je zamenjal Nejc Stojan

Zaradi zlomljenega rebra je prišlo do prve menjave v slovenski hokejski reprezentanci, ki jo jutri na svetovnem prvenstvu v Rigi čaka prva tekma proti Švici.
Fotografija: Selektor hokejske reprezentance Matjaž Kopitar (levo) je moral opraviti prvo menjavo zaradi poškodbe Matica Podlipnika (desno). FOTO: Alešš Černivec
Odpri galerijo
Selektor hokejske reprezentance Matjaž Kopitar (levo) je moral opraviti prvo menjavo zaradi poškodbe Matica Podlipnika (desno). FOTO: Alešš Černivec

Slovenska hokejska reprezentanca, ki jo v soboto čaka prva tekma na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Rigi proti Švici, je tik pred zdajci doživela spremembo v igralskem kadru. Poškodovanega branilca Matica Podlipnika je zamenjal Nejc Stojan, so sporočili s Hokejske zveze Slovenije.

Podlipnik je moral nastop odpovedati zaradi zlomljenega rebra. Stojan, branilec Olimpije, je že v četrtek prispel v Rigo in vadil s soigralci.

Za začetek SP slovenske igralce čakata dve tekmi "»za kosilo« z začetkom ob 11.20 po slovenskem oziroma uro pozneje po lokalnem času (v soboto Švica, v nedeljo Kanada), po dnevu premora nato v torek popoldne Norveška, v četrtek popoldne sledi Češka.

V petek Slovenija nato igra proti domačinom iz Latvije, po prosti soboti, 20. maja, pa še zadnji tekmi v nedeljo s Slovaško in v ponedeljek, 22. maja, s Kazahstanom; ta tekma bo edina, ki jo bo Slovenija na SP igrala v večernem terminu.

Preberite še:

Komentarji: