Medveščak po poti Jesenic in Olimpije

Vodstvo Medveščaka se je z vodstvom lige EBEL dogovorilo, da klub ne bo nastopal v drugem delu prvenstva. 
Fotografija: Dvorana Dom Sportova je bila v najboljšem obdobju Medveščaka v ligi KHL trdnjava, v kateri je padel tudi veliki SKA z Ilijo Kovaljčukom, zdaj pa Zagrebčani ne morejo več nastopati niti v ligi EBEL. FOTO: Cropix
Odpri galerijo
Dvorana Dom Sportova je bila v najboljšem obdobju Medveščaka v ligi KHL trdnjava, v kateri je padel tudi veliki SKA z Ilijo Kovaljčukom, zdaj pa Zagrebčani ne morejo več nastopati niti v ligi EBEL. FOTO: Cropix

Zagrebški hokejski klub Medveščak je končal zgodbo v razširjeni avstrijski ligi EBEL. Razloga za takšno odločitev sta dva, prvi je zasedenost dvorane Dom Sportova v času, ko bi Zagrebčani igrali svoje tekme, drugi pa dolgovi, ki jih ima klub do igralcev. Z odločitvijo so se strinjali vsi klubi, ki jim tako ne bo treba potovati v hrvaško prestolnico.

Medveščak je zadnjo tekmo na solnograškem odigral le z dvema peterkama in še edinim Slovencem, ki je vztrajal pri zagrebškem moštvu, Markom Čeponom. Sezono je Medveščak začel s kar petimi Slovenci: še z Domnom Vedlinom, Mitjo Robarjem, Nikom Simšičem in Marcelom Rodmanom v vlogi enega od trenerjev.

Hokejski razpad v hrvaškem glavnem mestu je bilo slutiti že minulo jesen in je bilo samo še vprašanje časa, kdaj se bo desetletje visokih ambicij, lepih trenutkov in uspehov spremenilo v novo kalvarijo. Za Medveščak nikakor prvo in tudi bržkone ne zadnjo.

Medveščakov regionalni preboj se je začel z uvrstitvijo v EBEL v sezoni 2009/10, vrhunec pa je bila selitev v najmočnejšo evropsko ligo, rusko KHL v sezoni 2013/14. V njej je igral tri sezone.

Zadnjo tekmo bo Medveščak igral 3. februarja proti Znojmu, potem pa ... Obeta se mu podoben scenarij kot pri Jesenicah in Olimpiji. 
 

Komentarji: