Prvaki še enkrat dvignili pokal in izgubili po podaljšku

Hokejisti moštva Washington Capitals v gosteh po hudem boju s 3:2 strli odpor branilcev lovorike St. Louis Blues.
Fotografija: Češki hokejist Jakub Vrana je v podaljšku zabil gol za zmago Washingtona nad St. Louisom. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Češki hokejist Jakub Vrana je v podaljšku zabil gol za zmago Washingtona nad St. Louisom. FOTO: AFP

Ljubljana – Nova sezona v NHL se ni začela po okusu branilcev lovorike St. Louis Blues. »Glasbeniki« so namreč uvodno tekmo na domačem ledu z Washington Capitals izgubili po podaljšku z 2:3 (2:1, 0:1, 0:0; 0:1). Razočaranje hokejistov St. Louisa, ki so pred dvobojem še enkrat slovesno dvignili v prejšnji sezoni osvojeni Stanleyjev pokal, je bilo na koncu toliko večje, ker so bolje štartali v obračun in vodili že z 2:0.

Na veliko veselje domačih navijačev je gostitelje že v prvi minuti popeljal v vodstvo Kanadčan Sammy Blais. na 2:0 pa je sedem minut pozneje povišal njegov rojak Alex Pietrangelo. Toda nato so se zbudili Evropejci v dresu moštva iz glavnega mesta ZDA. V 16. minuti je izid znižal ruski zvezdnik Aleksandr Ovečkin, dobrih sedem minut pred koncem rednega dela pa je izenačil njegov sodržavljan Dmitrij Orlov.
,
Ker v zadnji tretjini ni padel noben gol, je sledil podaljšek, katerem je že po dobrih dveh minutah domačo mrežo zatresel Čeh Jakub Vrana in z zlatim zadetkom zmago priigral Washingtonu. »Poskušal sem narediti, kar znam najbolje. Bili smo že utrujeni, moj strel pa je bil na srečo dovolj dober in hiter, da je plošček zletel mimo Jordana Binningtona. Vesel sem, da sem dosegel odločilni gol,« je bil nasmejan Vrana.

Gostitelji seveda niso bili zadovoljni z razpletom. »Nismo bili dovolj agresivni. Nismo igrali po naših notah. Uvodna tretjina je bila še dobra, toda zatem smo izgubili rdečo nit,« se je na svoje varovance jezil Craig Berube, trener St. Louisa.

Toronto Maple Leafs so v prvem kanadskem obračunu s 5:3 (0:1, 4:1, 1:1) premagali Ottawo Senators, v drugem pa so bili Edmonton Oilers prav tako pred svojimi navijači s 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) boljši od Vancouver Canucks. Zmage so se veselil tudi Vegas Golden Knights, ki so s 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) odpravili San Jose Sharks.

Komentarji: