Železarji ne najdejo poti k zmagovitem tiru

Poraza slovenskih moštev v alpski hokejski ligi. Eric Pance se vrača na Jesenice.
Fotografija: Tudi Miha Brus (v rdečem dresu, levo) in Luka Kalan sta se v zadnjih tednih nalezla neučinkovitosti.
FOTO Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Tudi Miha Brus (v rdečem dresu, levo) in Luka Kalan sta se v zadnjih tednih nalezla neučinkovitosti. FOTO Roman ŠŠipić/Delo

Črni četrtek za slovenska kluba! Takšna je rdeča nit dogajanja na ledenih ploskvah alpske lige, kjer so hokejisti Gardene poglobili jeseniško krizo, Salzburžani pa so prekinili Olimpijin niz zmag. Kolesje za točke se bo zavrtelo spet v soboto, zlasti železarji jih potrebujejo kot žejni vodo v puščavi.

Če so v prejšnji sezoni slovenski državni prvaki navduševali svoje občinstvo, se jim je zdaj močno zataknilo. Tokrat so izgubili že četrtič zapored, pred 800 zvestimi privrženci spet ni bilo sproščenosti v domačih vrstah. Tudi najbolj ustvarjalna, Tadej Čimžar in Luka Kalan, sta ostala brez ustreznih potez, Blaž Tomaževič je zgrešil kazenski strel, mladi vratar Žiga Kogovšek pa je povsem spodobno zamenjal izkušenejšega Clarka Saundersa, a poraza le ni mogel preprečiti.

Pred železarji je zdaj še sobotno gostovanje v Zell am Seeju, nato bo desetdnevni ligaški premor zaradi reprezentančnih zborov razkril, kako se bodo na Jesenicah lotili želene vrnitve na zmagoviti tir. Jasno je le, da jih bo okrepil Eric Pance, v sezoni 2016/17 najboljši igralec lige, čez nekaj tednov se bo vrnil tudi David Rodman.

Ljubljanski hokejisti pa so po imenitni seriji 9 zmag doživeli poraz na Solngraškem. V predstavi številnih izključitev so dvakrat izid izenačili (1:1, 2:2), a je ob koncu ostalo pri domači zmagi po golu na polovici tekme. Zmaji sicer ostajajo na visokem 2. mestu, zanimiv tivolski večer pa se obeta jutri, ko bo gostoval Feldkirch z nekdanjim slovenskim selektorjem Nikom Zupančičem.

SIJ Acroni Jesenice : Gardena 1:3 (0:0, 0:1, 1:2; Tavželj; Demetz, A. Vinatzer, G. Vinatzer), Salzburg mladi : SŽ Olimpija 3:2 (Zitz, Pilloni, Wallenta; Orehek, Mušič).

Vrstni red: Brunico 36, SŽ Olimpija 30, Asiago 27, Lustenau 25, Salzburg mladi 23, Feldkirch 22, SIJ Acroni Jesenice 21, Vipiteno 20, Ritten 18, Cortina, Kitzbühel, Gardena po 15, Zell am See 14, Bregenzerwald 10, Milano 8, Fassa, KAC II po 2.

Preberite še:

Komentarji: