Chrisa Frooma so operirali osem ur

Britanski kolesarski zvezdnik je imel srečo, da si ni poškodoval živcev in glave, na kolo naj bi lahko sedel čez pol leta.
Fotografija: Chris Froome je kar osem ur preživel na operacijski mizi, a na srečo ne njegovo življenje ne nadaljevanje kariere nista ogrožena. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Chris Froome je kar osem ur preživel na operacijski mizi, a na srečo ne njegovo življenje ne nadaljevanje kariere nista ogrožena. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

Poškodbe Chrisa Frooma po padcu pri ogledu proge kronometra na dirki Criterium du Dauphine z vsakim novim poročilom zvenijo hujše in zdi se, da je imel Froome še srečo, da se je izognil poškodbam, ki bi ogrozile njegovo življenje. V noči na četrtek so ga skupaj operirali kar osem ur, operirali so mu odprt zlom stegnenice ter komolec, zlomil si je tudi kolk in rebra, ob tem pa ima tudi manjše notranje krvavitve.
 
»Chrisove operacije so bile uspešne, zdaj je že nazaj pri zavesti in se počuti v redu, bo pa v naslednjih dneh zaradi krvavitev še ostal na intenzivni negi. Glavno je, da se je izognil poškodbam glave in živcev, ki bi bile lahko usodne za nadaljevanje njegove kariere in tudi življenje. Zelo nam je težko, tako nam kot njemu, v tako dobri formi ga že zelo dolgo nisem videl. A to zdaj ni najbolj pomembno, prve ure in dnevi so pri takšnih poškodbah ključni in zelo vesel sem, da se je prva faza z operacijami zaključila uspešno. Zdaj moramo videti, kako se bo njegovo telo odzvalo, potem pa bomo lahko ocenili, kakšne posledice bodo poškodbe prinesle,« je zadnje informacije javnosti podal šef Ineosa David Brailsford.

Šef ekipe Ineos Dave Brailsford (desno) upa, da bo Froome čim prej okreval. FOTO: Martyn Herman/Reuters
Šef ekipe Ineos Dave Brailsford (desno) upa, da bo Froome čim prej okreval. FOTO: Martyn Herman/Reuters

 
Francoski zdravniki so potrdili, da se je izognil poškodbam živcev in da so bile operacije uspešne, če bo okrevanje potekalo po načrtih, se bo Froome izognil dolgotrajnim posledicam, po predvidevanjih kirurgov pa bi lahko čez šest mesecev že sedel nazaj na kolo.

Frooma so operirali v St. Etiennu, kamor so ga s helokopterjem prepeljali iz Roanna. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Frooma so operirali v St. Etiennu, kamor so ga s helokopterjem prepeljali iz Roanna. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

Preberite še:

Komentarji: