Hrastnikova na SP četrta, dvojna zmaga Franciji

Zlato je pripadlo Myriam Nicole, srebro Marine Cabirou, bron pa Švicarki Camille Balanche, zadnji svetovni prvakinji.
Fotografija: Monika Hrastnik je bila za las prekratka za drugo kolajno na SP. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Monika Hrastnik je bila za las prekratka za drugo kolajno na SP. FOTO: Tomi Lombar

Slovenska kolesarka Monika Hrastnik je na svetovnem prvenstvu v italijanskem Val di Soleju v spustu zasedla četrto mesto. Zaostala je le za dobitnicami kolajn. Dvojno zmago je slavila Francija. Zlato je pripadlo Myriam Nicole, srebro Marine Cabirou, bron pa Švicarki Camille Balanche, zadnji svetovni prvakinji.

Hrastnikova je v Italiji branila bron z lanskega prvenstva v Leogangu v Avstriji, a bila za las prekratka za drugo kolajno na SP.
Sedemindvajsetletnica iz Lepe Njive je v tehničnem delu izgubila nekaj časa, v cilju pa je po boljši vožnji v spodnjem delu zasedla drugo mesto za Cabiroujevo. Na vrhu sta bili nato le še svetovna prvakinja Balancheva in najboljša z mednarodne lestvice Nicholova, po njunih nastopih pa je najboljša Slovenka v spustu ostala na nehvaležnem četrtem mestu.

S časom 4:15,328 je za kolajno zaostala 2,986 sekunde. Nicolova je bila na koncu prepričljivo najboljša s časom 4:06,243. Cabiruojeva je zaostala 4,827 sekunde.

Najboljša v kvalifikacijah, Avstrijka Valentina Höll, je na tehničnem delu steze padla in ostala brez kolajne. Druga slovenska predstavnica Špela Horvat danes ni startala.

V mladinski konkurenci je nastopil tudi Mel Filipič, ki pa ni končal preizkušnje. Svetovni prvak je postal Kanadčan Jackson Goldstone. Srebro je pripadlo Britancu Jordanu Williamsu, bron pa Novozelandcu Lachlanu Stevens-McNabu.

Pri mladinkah je prepričljivo zlato kolajno osvojila Bolgarka Izabela Jankova. Druga je bila Norvežanka Kine Haugom, tretja pa Kanadčanka Gracey Hemstreet. Slovenk ni bilo na startu.

Naslednje svetovno prvenstvo bo v Franciji v Les Getsu.

Komentarji: