Jumbo Visma stavi na Rogliča in Dumoulina

Nizozemsko moštvo je razkrilo svoje načrte pred 75. kolesarsko dirko po Španiji.
Fotografija: Primož Roglič (desno) in Tom Dumoulin (levo) ambiciozno pričakujeta začetek dirke po Španiji. FOTO: Stuart Franklin/Reuters
Odpri galerijo
Primož Roglič (desno) in Tom Dumoulin (levo) ambiciozno pričakujeta začetek dirke po Španiji. FOTO: Stuart Franklin/Reuters

Prihodnji torek se bo na Pirenejskem polotoku začela 75. kolesarska dirka po Španiji. Pri moštvu Jumbo Visma so danes objavili, da bosta kapetana dva: lanski zmagovalec Vuelte Primož Roglič, ki bo imel na dresu številko 1, in Tom Dumoulin. Cilj obeh je skupna zmaga na dirki, napoveduje nizozemska ekipa.

Roglič je osvojil lansko izvedbo španske pentlje. Po enajstih dnevih v rdeči majici vodilnega je Slovenec v španski prestolnici Madridu pokoril konkurenco. Športni direktor Jumba Visme Grischa Niermann je danes poudaril, da se bo razdelitev vlog med obema kapetanoma postopoma izkristalizirala med dirko.
 

Najpomembnejši bo prvi teden


»Šele med dirko po Španiji bo postalo jasno, kdo bo naš favorit, naš glavni adut. Naše moštvo bo na startu dirko začelo z dvema favoritoma za skupno zmago, eden od njiju je lanski zmagovalec. To pomeni, da bodo oči drugih ekip uprte v nas. Tega se zavedamo,« je dejal Niermann.

»Zato moramo pripraviti dober načrt, kako priti do najboljše predstave. Osebno menim, da imamo zelo močno ekipo z dvema kapetanoma, ki sta oba naša prioriteta. Drugi fantje bodo dirkali v podporo Primožu in Tomu,« je poudaril športni direktor.

Nemec meni, da kolesarje čaka zelo težka trasa: »Že prve tri etape so gorske, tako da moramo biti močni že povsem na začetku. Šesta etapa bo kmalu za tem. Po mojem mnenju je šesta kraljevska, saj je cilj na vrhu Tourmaleta. Seveda so še druge težke etape, a sam menim, da bo prvi teden Vuelte najpomembnejši.«

Poleg Rogliča in Dumoulina bodo za Jumbo Vismo na španski pentlji kolesarili še Lennard Hofstede, Jonas Vingegaard, George Bennett, Paul Martens, Robert Gesink in Sepp Kuss.

Preberite še:

Komentarji: