Mezgecu nova priložnost na Touru

Slovenski kolesar Luka Mezgec bo še drugič zapored nastopil na dirki po Franciji, je v objavi za javnost potrdila njegova ekipa Team BikeExchange.
Fotografija: Luka Mezgec bo dobil priložnost tudi v lovu na kakšno etapno zmago, ki se ji je na sloviti francoski dirki že nekajkrat močno približal. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Luka Mezgec bo dobil priložnost tudi v lovu na kakšno etapno zmago, ki se ji je na sloviti francoski dirki že nekajkrat močno približal. FOTO: Jure Eržen/Delo

Dvaintridesetletni slovenski sprinter Luka Mezgec bo na 108. Touru, ki se bo začel v soboto v Brestu, pomagal Avstralcu Michaelu Matthewsu, za katerega bo to že šesta francoska pentlja. Mezgec bo najstarejši član ekipe Team BikeExchange na letošnjem Touru, glavni cilji moštva pa so etapne zmage, so zapisali pri ekipi.

Prva imena ekipe za Tour so že zmagovalca etap na dirki po Franciji Matthews in Britanec Simon Yates ter Kolumbijec Esteban Chaves, medtem ko bo 25-letni Avstralec Lucas Hamilton kot edini debitant v ekipi nabiral izkušnje v skupni razvrstitvi.

Mezgec, ki je lani ob prvencu na Touru dvakrat končal na zmagovalnem odru, bo tudi letos lahko izkoristil priložnost, če se mu bo ponudila.

Preberite še:

Komentarji: