Nairo Quintana čist končuje sezono

Kolumbijski kolesar bo med okrevanjem poškodovanega levega kolena opravil tudi operacijo.
Fotografija: Kolumbijec Nairo Quintana je v tej sezoni bolj ali manj vozil za hrbtom slovenskih kolesarskih asov Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Kolumbijec Nairo Quintana je v tej sezoni bolj ali manj vozil za hrbtom slovenskih kolesarskih asov Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Nairo Quintana je zaradi poškodbe kolena na dirki po Franciji predčasno končal sezono, je sporočila kolumbijska kolesarska zveza FCC. Tudi Quintana je v videoposnetku, ki ga je objavil na Twitterju, potrdil, da je zanj sezone konec.

Quintanta je sporočil, da ga čaka dolgotrajno okrevanje po poškodbi levega kolena, ki bo zahtevalo tudi kirurški poseg.

Kolumbijec je nesrečno padel med 13. etapo minule dirke po Franciji, na kateri je Slovenija s Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem slavila dvojno zmago. Po padcu je sicer Tour nadaljeval, a je v skupni razvrstitvi s petega nazadoval na 17. mesto.

Že malo pred koncem francoske pentlje je tožilstvo v Marseillu odprlo preiskavo proti njegovi francoski ekipi Arkea-Samsic zaradi domnevnih dopinških kršitev.

Quintana, policija je preiskala tudi njegovo sobo, v njej pa našla injekcijsko opremo, je prostovoljno sodeloval v preiskavi in večkrat zatrdil, da ne skriva ničesar in da je čist kolesar.

»Jaz, Nairo Quintana, sem v svojem športnem življenju čist kolesar in imam brezhiben biološki potni list. Javnosti, svojim navijačem in privržencem kolesarstva želim jasno povedati, da nikoli v svoji karieri nisem uporabljal prepovedanih snovi za izboljševanje športnih rezultatov in ki izdajajo načela športa,« je takrat poudaril Kolumbijec.

Preberite še:

Komentarji: