Roglič v ubranitev naslova na Vuelti

Zaradi virusa veliko vprašanj glede kolesarske dirke po Španiji.
Fotografija: Primož Roglič na dirki po Španiji brani lansko zmago in rdečo majico vodilnega. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič na dirki po Španiji brani lansko zmago in rdečo majico vodilnega. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Primož Roglič je ta teden potrdil, da odhaja na kolesarsko Vuelto, kjer bo branil lansko zmago. Tja pa se s kapetanom, Nizozemcem Tomom Dumoulinom, moštvo Jumbo-Visme odpravlja kljub temu, da bodo v Španiji v kratkem potrdili skupno že milijon okužb z novim koronavirusom in da je ekipa zaradi pozitivnega testa predčasno končala Giro.

Pred špansko pentljo, začela se bo v torek, tokrat bo dolga "le" 18 etap, se pojavljajo številna vprašanja, na katera odgovorov še ni. Tudi španski minister za zdravje Salvador Illa je pred kratkim za španske medije dejal, da je stanje v državi zaskrbljujoče, nestabilno in krhko. Za zdaj velja pravilo dveh pozitivnih testov na posamičnem testiranju, ob katerih bo morala ekipa zapustiti dirko po Španiji. Podobno kot na Touru pred nekaj tedni. Drugače je na Giru, kjer so pravila nekoliko bolj ohlapna in ki še vedno poteka ter se bo v prvem tednu delno prekrival z Vuelto. Na Giru se lahko ekipe same odločijo na podlagi rezultatov testov, ali nadaljujejo z Girom ali ne.
 

Kapetan bo Dumoulin


Jumbo-Visma stavi na dvojec Dumoulin-Roglič. Z razlogom pa je Nizozemec zapisan kot prvi, saj se tja odpravlja v vlogi kapetana, medtem ko bo Kisovčan, ki bo med Vuelto praznoval 31. rojstni dan, tam nastopil v vlogi superpomočnika. Tako velja pred dirko, cesta pa bo pokazala, kdo je močnejši, vrata pušča priprta nizozemska ekipa. Zanimivo bo spremljati štirikratnega zmagovalca Toura Chrisa Frooma (Ineos Grenadiers). Od Slovencev bosta na startu še Grega Bole in Matej Mohorič (oba Bahrain-McLaren), ta bo lovil etapne zmage.

Zanimivo pa bo spremljati ekipno dinamiko skozi 18 etap na poti do Madrida. Če bo karavana do tja sploh prispela ob številnih ukrepih, ki jih sprejemajo posamezne španske regije. Med drugim je nekaj predelov povsem zaprtih, kot denimo Navarra, kjer je kužnost največja, pod vprašajem pa sta tudi mesti Salamanca in Ourense, kjer se bosta v zadnjem tednu začeli in končali dve od 18. etap.
 

Komentarji: