Roglič še vrtljaj bliže končni zmagi

V 5. etapi dirke kolesarske svetovne serije po Združenih arabskih emiratih je bil najhitrejši Italijan Elia Vivani
Fotografija: Primož Roglič bo jutri v arabskih gorah branil vodilno rdečo majico in bržkone tudi končno zmago dirke po Združenih arabskih emiratih. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič bo jutri v arabskih gorah branil vodilno rdečo majico in bržkone tudi končno zmago dirke po Združenih arabskih emiratih. FOTO: AFP

»Kot smo pričakovali, dan je bil dolg, toda ni mi bilo dolgčas. Ves čas sem moral biti pozoren na veter. Znova je moje moštvo opravilo odlično delo in me obvarovalo vsega hudega. Pripravljeni smo za jutrišnjo etapo,« je na cilju po 181 kilometrih povedal lastnik rdeče majice vodilnega na dirki po Združenih arabskih emiratih in 40. v 5. etapi Primož Roglič.

Slovenski kolesar je v skupni razvrstitvi  ohranil 21 sekund prednosti pred Špancem Alejandrom Valverdejem, še več, 38 sekund zaostaja Francoz David Gaudu. Primožu majico tekmeci lahko snamejo samo še jutri, ko bo na sporedu »gorska« etapa s ciljnim vzponom na 1475 metrov visok Jebel Jai. V soboto bo ravninska po Dubaju.

V današnji etapi je bil v šprintu glavnine najhitrejši italijanski kolesar Elia Vivani (Deceunick-Quick Step) pred Kolumbijcem Fernandom Gavirio in Nemcem Marcelom Kittelom.

Druga Slovenca na dirki sta prikolesarila v cilj v času zmagovalca. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je bil 37., Jan Tratnik (Bahrain-Merida) pa 113. Skupno je Mezgec 60., Tratnik pa 94.

Komentarji: