Še ena izjemna zmaga Primoža Rogliča! (VIDEO)

Slovenski kolesarski zvezdnik je na dirki Tre Valli Varesine že 13. letos doskočil v telemark.
Fotografija: Primož Roglič je slavil že 13. letošnjo zmago in 35 v karieri. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič je slavil že 13. letošnjo zmago in 35 v karieri. FOTO: AFP

Primož Roglič je nenasiten, na dirki Tre Valli Varesine je slavil že 13. zmago v tej sezoni. Na 198 km dolgi preizkušnji od Saronna do Vareseja je spet pokazal svojo izjemno moč. Pol kilometra pred ciljem je pospešil na vso moč in nihče mu ni mogel slediti.

Kazalo je sicer že na zmago Španca Luisa Leona Sancheza, ki je imel 17 km pred ciljem dobrih 20 sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci, ko je motorist, ki je vozil enega od televizijskih snemalcev, namesto desno po predvideni progi zapeljal naravnost, kolesarji pa so mu sledili. Ko so se Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Diego Ulissi, Davide Formolo, Daniel Martin in drugi zavedli zmote, je bilo že prepozno, preden so se vrnili na traso, je glavnina že oddrvela mimo, tempo pa so narekovali Rogličevi pomočniki pri ekipi Jumbo Visma.



Glavnina je imela tedaj 40 sekund zaostanka za Sanchezom, ki se je nato hitro zmanjšal. Roglič je kasneje ostal brez pomočnikov, vendar je s preostankom glavnine Sancheza ujel le 600 metrov pred ciljem. Tekmeci so se gledali, Roglič pa je pospešil kot da dirka z rekreativci in se odpeljal še eni zanesljivi zmagi naproti. Zadnjo je slavil v soboto na dirki po Emiliji. Za njegovo nizozemsko ekipa je bila današnja že 50. zmaga v te sezoni.


Sproščen na dirko po Lombardiji


Slovenskega zvezdnika, ki vsako zmago (med profesionalci jih je vse skupaj slavil že 35) na odru proslavi z doskokom v telemark, od konca izjemne letošnje sezone loči le še sobotna dirka po Lombardiji, za katero je tudi prvi favorit. Vrnil se bo na ceste od Bergama do Coma (243 km), kjer se je lani uštel z napadom na najbolj strmem klancu na Muro di Sormano (največ 27-odstotni naklon) in končal na 17. mestu. Letos pa je v Lombardiji doživel tudi kalvarijo z okvaro kolesa in padcem med spustom proti Comu v 15. etapi Gira.



»Vesel sem nove zmage, moja ekipa pa je spet imela vse pod nadzorom. Imel sem tudi nekaj sreče, ker so šli nekateri kolesarji v napačno smer,« je o današnji dirki v cilju povedal Roglič, ki pravi, da si ne beli las z razpletom dirke po Lombardiji. »Izjemno je, kako se zame razpleta sezona, že v Emiliji sem dejal, da samo še uživam, sproščen sem, vseeno mi je, kako se bo končala naslednja dirka,« je še povedal Roglič ter dodal, da bo lepo iti na počitnice, četudi ni videti, da bi bil posebej utrujen po dolgi sezoni.

Roglič po zmagoslavju na Vuelti niza zmage na enodnevnih dirkah. FOTO: AFP
Roglič po zmagoslavju na Vuelti niza zmage na enodnevnih dirkah. FOTO: AFP


Med nevarnejšimi tekmeci v soboto sicer ne bo Francoza Juliana Alaphilippa, ki je odpovedal udeležbo in že končal sezono. Rogliča po dirki čaka še sprejem v Zagorju, v torek, 15. t. m., ob 16.30.

Preberite še:

Komentarji: