Slovenski zvezdnik v vožnji na čas navil uro

Tadej Pogačar dirko med Tirenskim in Jadranskim morjem začel s tretjim mestom.
Fotografija: Tadej Pogačar je odlično oddelal kronometer na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je odlično oddelal kronometer na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. FOTO: Uroš Hočevar

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Emirates) je 57. dirko od Tirenskega do Jadranskega morja, na kateri brani skupno zmago, začel s tretjim mestom v uvodni etapi, 13,9 kilometra dolgi vožnji na čas v okolici Lida di Camaioreja. Triindvajsetletni Pogačar je sezono odprl z zmago na dirki po Združenih arabskih emiratih, v soboto pa je dobil tudi dirko Strade Bianche, kar je bila že njegova tretja zaporedna zmaga na dirkah, na katerih je nastopil.

Danes pa je zaostal za zmagovalcem, Italijanom Filippom Ganno (Ineos Grenadiers), in drugouvrščenim Belgijcem Remcom Evenopelom (Qick Step). Pogačar je imel 18 sekund zaostanka, Belgijec enajst.  Za Ganno je bila to tretja kronometrska zmaga sezone, sicer pa skupno 19. karierno slavje. »Bila je posebna etapa. Zelo sem si prizadeval, da bi z ekipo tu tekmovali, saj imam zelo rad to dirko. In tokrat sem pokazal, kako zelo si želim zmagati. To je pomemben uspeh zame in za ekipo, zdaj pa razmišljamo o jutrišnji etapi,« je povedal Ganna.

»Ko smo začeli, je bilo veliko vetra v prsi, zato sem pomislil, da bo težko. Toda po obratu se je hitrost izboljšala in ostala pri 55 kilometrih na uro. Za zdaj je razlika do zasledovalcev dobra, toda jutri nas čaka težak dan s šprintom, tako da bomo videli, kaj to pomeni za majico vodilnega,« je še dodal Italijan. Na dirki od Slovencev nastopa tudi Jan Tratnik (Bahrain Victorious), ki je bil 34. z zaostankom 59 sekund. V torek kolesarje čaka 219 kilometrov dolga preizkušnja med Camaiorejem in Sovicillejem.

Komentarji: