Tadej Pogačar predčasno končal sezono

Odlični 22-letni kolesar potrebuje premor in bo izpustil zadnjo načrtovano dirko v sezoni.
Fotografija: Tadej Pogačar je pripravil zgodovinski podvig na dirki po Franciji. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je pripravil zgodovinski podvig na dirki po Franciji. FOTO: Benoit Tessier/Reuters

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je predčasno končal letošnjo sezono, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se opira na informacijo njegovega moštva UAE Team Emirates. Slednje je sporočilo, da 22-letnik potrebuje premor in bo izpustil zadnjo načrtovano dirko v sezoni.

Pogačar, drugi kolesar lestvice Mednarodne kolesarske zveze Uci, bi moral letos nastopiti le še na dirki po Flandriji 18. oktobra, a bo slednjo zaradi utrujenosti izpustil. Pogačar je v nedeljo na dirki Liege - Bastogne - Liege zasedel tretje mesto za rojakom Primožem Rogličem in Švicarjem Marcom Hirschijem. To pa je bilo tudi zadnjih 257 tekmovalnih kilometrov v sezoni za zmagovalca dirke po Franciji.


Nazadnje na klasiki valonska puščica


V letošnjem tekmovalnem obdobju je bil 22-letnik izjemen. Na začetku sezone je dobil dirko po Valencii, bil drugi na preizkušnji po Združenih arabskih emiratih, nato pa je osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas ter končal drugi za Rogličem na cestni dirki na DP.

Uspehi Rogliča in Pogačarja v sezoni 2020. FOTO: Delo
Uspehi Rogliča in Pogačarja v sezoni 2020. FOTO: Delo


Po koncu koronskega premora na mednarodnih tleh je avgusta nastopil na italijanskih klasikah Strade Bianche (13. mesto) in Milano - San Remo (12. mesto), pred zmago na Touru pa je bil skupno četrti na kriteriju Dauphine.

Na dirki po Franciji je dobil tri etape, med njimi tudi kronometer, s katerim je v predzadnji etapi nadoknadil 57 sekund zaostanka za rojakom Rogličem, s čimer si je zagotovil rumeno majico tik pred prihodom na Elizejske poljane v Parizu. Po Touru je nastopil še na svetovnem prvenstvu v cestni dirki, kjer je osvojil 33. mesto, zatem pa še na klasiki valonska puščica, kjer je bil deveti.

Preberite še:

Komentarji: