Tratnik deseti v 14. etapi Gira

Filippo Ganna s tretjo etapno zmago dobil vožnjo na čas na kolesarski dirki po Italiji.
Fotografija: Jan Tratnik je v kronometru pokazal svojo moč. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Odpri galerijo
Jan Tratnik je v kronometru pokazal svojo moč. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Italijan Filippo Ganna je zmagal v kronometru v 14. etapi kolesarske dirke po Italiji. Ob svojem debiju na tritedenskih dirkah je dobil še tretjo etapo na domačih tleh. Jan Tratnik je 34,1 kilometra dolgo vožnjo na čas končal na desetem mestu. Rožnato majico še naprej nosi Portugalec Joao Almeida, ki je še povišal prednost v skupnem seštevku.

V 14. etapi sta potekala dva boja. Tisti za etapno zmago in tisti pomembnejši za rožnato majico. Po 13 etapah je imel Almeida (Deceuninck-Quick-step) 40 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Nizozemcem Wilcom Keldermanom (Sunweb) in 49 pred Špancem Pellom Bilbaom (Bahrain-McLaren).

Razmerja moči so se po slabih 45 minutah na razgibanem terenu od Conegliana do Valdobbiadeneja dodobra spremenila. Almeida je s šestim mestom zadržal rožnato majico, prednost pa je pred tekmeci še povišal. Najbližje mu je še naprej Kelderman, ki pred nedeljsko gorsko etapo zaostaja 56 sekund. Tretji je še naprej Bilbao, ki pa je v primerjavi z vodilnim Portugalcem izgubil več kot minuto in sedaj zaostaja za dve minuti in 11 sekund.

Zelo dobro se je tokrat odrezal tudi Jan Tratnik. Slovenski specialist za vožnjo na čas je v dresu moštva Bahrain-McLaren v cilj prišel kot tretji, nato pa je izgubil še sedem mest in končal kot deseti z zaostankom natanko dveh minut za Ganno. Drugi slovenski predstavnik Domen Novak (Bahrain-McLaren) je bil s časom 50:11 daleč zadaj na 120. mestu.
 

Komentarji: