Tratnik premočan za Polanca in Pogačarja

Idrijčan je letel v Kopru in osvojil tretji naslov v vožnji na čas.
Fotografija: Jan Tratnik je bil v vožnji na čas najhitrejši. FOTO: KZS/Aleš Fevžer
Odpri galerijo
Jan Tratnik je bil v vožnji na čas najhitrejši. FOTO: KZS/Aleš Fevžer

Vse je kazalo na to, da bo Tadej Pogačar na DP v Kopru osvojil tretji zaporedni naslov prvaka v vožnji na čas, vendar smo dobili drugega trojnega šampiona. Z izjemno predstavo na krogu med Koprom in Izolo je zmago slavil Jan Tratnik, ki je bil najboljši že v letih 2015 in 2018.

»Ta majica mi pomeni največ, saj sem jo osvojil v najhujši konkurenci doslej,« je povedal 31-letni Idrijčan iz ekipe Bahrain Victorious, ki je letel po ravninski trasi ob obali, na 31,5 km je dosegel čas 37:07 (povprečna hitrost 50,92 km/h). Za 9 sekund je ugnal Jana Polanca, Pogačar (oba UAE), ki je vodil po prvem od treh krogov, nato pa popuščal, se je sprijaznil s 3. mestom z zaostankom 0:34.

»Uštel sem se, prehitro začel, v drugem krogu nisem več našel ritma, v tretjem pa ugasnil. Glede pripravljenosti za Tour me ne skrbi, bo pa to dobra šola pred prvo vožnjo na čas v 5. etapi,« je za TV Slovenija dejal Pogačar, ki ga pred odhodom na Tour, na katerem bo branil lansko zmago, v nedeljo v Kopru čaka še cestna dirka za DP.

V ženski konkurenci je zmago slavila Eugenia Bujak pred Urško Pintar (obe Ale BTC Ljubljana) in Urško Žigart (BikeExchange).

Jan Polanc, Jan Tratnik in Tadej Pogačar. FOTO: KZS/Aleš Fevžer
Jan Polanc, Jan Tratnik in Tadej Pogačar. FOTO: KZS/Aleš Fevžer

Komentarji: