Tratnik šesti, naslov Švicarju Küngu

Slovenski kolesar Bahrain-McLarna nastopil na uvodni preizkušnji kolesarskega EP, vožnji na čas.
Fotografija: Jan Tratnik je solidno opravil s kronometrom na evropskem prvenstvu v Bretanji. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Jan Tratnik je solidno opravil s kronometrom na evropskem prvenstvu v Bretanji. FOTO: Leon Vidic

Novi evropski kolesarski prvak v vožnji na čas je Stefan Küng. Švicar je 25,6 km dolgo preizkušnjo v francoskem Plouayju končal v času 30:18 in za 17 sekund ugnal Francoza Remija Cavagno, Belgijec Victor Campanaerts je na tretjem mestu zaostal 21 sekund. Edini slovenski predstavnik Jan Tratnik je bil soliden šesti (1:26).

Küng, švicarski prvak v vožnji na čas, je bil že na polovici trase za šest sekund boljši od Cavagne. Član Deceninck-Quick-Stepa v drugi polovici preizkušnje ni mogel streti odličnega 26-letnega kolesarja Groupama-FDJ.

Tridesetletni Tratnik, sicer član Bahrain-McLarna, je bil že na polovici preizkušnje šesti, kar je bila tudi njegova končna uvrstitev. Zaostal je minuto in 26 sekund, s čimer je za več kot minuto zaostal za odličjem.

Med članicami se je z naslovom evropske prvakinje okitila Nizozemka Anna van der Bregen, ki je bila s časom 34:03 prepričljivo boljša od rojakinje Ellen van Dijk (+ 0:31) in Švicarke Marlen Reusser (+ 0:59). Edina slovenska predstavnica Urška Žigart je bila 23. med 27 tekmovalkami. Zaostala je štiri minute in 27 sekund.
 

Slovenska stvarnost mesta nad dvajsetim


V konkurenci do 23 let je naslov evropskega prvaka osvojil Norvežan Andreas Leknessund (30:58) pred Švicarjem Stefanom Bisseggerjem (+ 0:23) in Belgijcem Ilanom Van Wilderjem (+ 0:28). Nik Čemažar je bil 22. z zaostankom dveh minut in 21 sekund.

Med mladinci je bil najhitrejši Čeh Mathias Vacek s časom 32:39. Nemec Marco Brenner je zaostal tri sekunde, Italijan Lorenzo Milesi pa 17. Od Slovencev je bil najvišje Gal Glivar (+ 2:31) na 23. mestu, 29. je bil Jaka Špoljar (+ 3:23).

Komentarji: