Peter Veliki prihaja na slovenske ceste

Peter Sagan naj bi spomladi nastopil na enodnevnih kolesarskih klasikah v Sloveniji v sklopu priprav na OI v Parizu, kjer želi dirkati z gorskim kolesom.
Fotografija: Peter Sagan je tri leta nosil čislano mavrično majico svetovnega prvaka. FOTO: Andrew P. Scott/Reuters
Odpri galerijo
Peter Sagan je tri leta nosil čislano mavrično majico svetovnega prvaka. FOTO: Andrew P. Scott/Reuters

Slovaški kolesarski zvezdnik Peter Sagan je ob koncu letošnje sezone tekmovalnemu kolesarstvu na cesti na najvišjem nivoju pomahal v slovo, vseeno pa se od kolesa še ni poslovil. Pripravlja se na nastop na olimpijskih igrah v Parizu z gorskim kolesom, spomladi bo v sklopu priprav nekaj dirk na cesti odpeljal tudi za slovaško kontinentalno ekipo Pierre Baguette, kjer je športni direktor njegov brat Juraj.

image_alt
Poslavlja se popzvezdnik med kolesarji

Sagan ima v tekmovalnem načrtu tudi nastop na nekaterih enodnevnih spomladanskih klasikah v Sloveniji, je razkril v pogovoru z novinarjem Lukašem Ronaldom Lukacsom. Če se načrti nepredvidljivega Slovaka ne bodo spremenili, boste trikratnega svetovnega prvaka na cesti lahko pospremili na VN Brd (19. 3.), VN Goriške in Vipavske doline (21. 3.) in VN Adrie Mobil v Novem mestu (24. 3.).

Prvo dirko pomladi, VN Slovenske Istre v Izoli 17. 3., bo Sagan bržkone izpustil, ker bo z gorskim kolesom dirkal v Marseillu. Sagan je v pogovoru priznal, da bo moral precej izboljšati svojo tehniko vožnje z gorskim kolesom, če želi znova postati konkurenčen v krosu. Z nekdanjim sotekmovalcem na cesti Michaelom Kolarjem je že bil na dvojih pripravah, kjer je bila v ospredju tehnika, na začetku leta bo odšel na priprave v Južno Afriko (a ne bo nastopil na sloviti vzdžljivostni dirki Cape Epic), z dirkanjem bo začel v Abu Dabiju februarja.

Peter Sagan je že na SP v Glasgowu dirkal z gorskim kolesom in hitro uvidel, da ga čaka še veliko dela. FOTO: Maja Smiejkowska/Reuters
Peter Sagan je že na SP v Glasgowu dirkal z gorskim kolesom in hitro uvidel, da ga čaka še veliko dela. FOTO: Maja Smiejkowska/Reuters

Nato sledijo prve dirke z gorskim kolesom v Evropi, po krosu v Marseillu 17. marca pa naj bi presedlal na cesto in odpeljal nekaj dirk v Sloveniji, kjer se bo lahko srečal tudi z nekdanjim sotekmovalcem in prijateljem Kristijanom Korenom. Saganov zadnji cilj v kolesarstvu je nastop v krosu na OI v Parizu, a bo za mesto na dirki potreboval posebno povabilo prirediteljev, saj mu dovolj točk na dirkah svetovnega pokala za nastop na OI drugo leto ne bo uspelo zbrati. 

Preberite še:

Komentarji: