Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

V Alpah bodo razlike precej večje

Danes v kraljevski etapi kolesarje čakajo trije zahtevni vzponi, najtežji bo na Pavličevo sedlo. 
Rigoberto Uran bo danes branil zeleno majico. Foto Uroš Hočevar
Rigoberto Uran bo danes branil zeleno majico. Foto Uroš Hočevar
16. 6. 2018 | 10:00
3:09
Ljubljana – Petkova etapa je pokazala razmerje moči v glavnini, a večjih razlik med favoriti kljub napadom v zaključku ni bilo. Drugače bo danes na kraljevski etapi od Ljubljane do Kamnika, ko se bodo kolesarji povzpeli na Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Volovljek. Jutri bo še kronometer na Dolenjskem.

Že pred dirko se je vse vrtelo okrog etape, ki bo potekala po trasi maratona Alpe. Vzpon na Pavličevo sedlo bo hud preizkus tudi za najboljše hribolazce, razlike se bodo naredile tudi na vzponu na Kranjski rak, v zaključku kolesarje čaka le spust do cilja v Kamniku. »Zagotovo bom še naprej napadal, počutim se odlično. Vem, da bodo vsi čakali le na to, kaj bom naredil jaz, a me to dela le še močnejšega, to bo dober preizkus za težke etape na Touru. Dirka bo zanimiva, bomo videli, kako se bo razpletlo,« je razmišljal Roglič, prvi favorit za končno zmago.

Nosilec zelene majice Rigoberto Uran je že na uvodni novinarski konferenci napovedal, da mu petkova etapa precej bolj leži kot sobotna, ki bo zanj v tem trenutku bržkone pretežka. Besede izkušenega Kolumbijca je treba vzeti z rezervo, saj Uran vsakič, ko si pripne štartno številko, dirka na zmago, na Celjskem gradu pa je pokazal, da je v njegovih nogah veliko dinamita.
 

Lanski zmagovalec se ne bo vdal brez boja


Dobro je s petkovo etapo opravil tudi branilec lanske zmage Rafal Majka, padec v prvi etapi pri Poljaku očitno ni pustil posledic in ker v vožnji na čas ni najboljši, bo gotovo vsaj poskusil napasti Rogliča. V pomoč mu bo tudi deseti z Gira Davide Formolo, ki je zadržal formo.

Tadej Pogačar si želi belo majico najboljšega mladega kolesarja, danes bo še posebej motiviran, saj zaključek etape poteka skoraj po njegovih domačih cestah. »Kraljevska etapa bo nedvomno bolj selektivna, kar mi ustreza. Stavimo na to etapo, šli bomo na polno, saj nimam nič izgubiti,« je jasen 19-letni up. Boljšega razpleta si želi tudi Matej Mohorič: »Poskusil bom še enkrat napasti in doseči vidnejši rezultat, a bomo videli, kako bo, saj bo etapa zelo težka.«

Dobro je s prvo etapo opravil tudi Jani Brajkovič. Foto Uroš Hočevar
Dobro je s prvo etapo opravil tudi Jani Brajkovič. Foto Uroš Hočevar


O končnem zmagovalcu bo odločil nedeljski kronometer od Trebnjega do Novega mesta, v 22 km se cesta nenehno vzpenja in spušča, ravnine pa bo le za vzorec. Profil kronometra je kot nalašč za Rogliča, tudi Pogačar pa je na DP z drugim mestom opozoril nase: »Kronometer res ni moja najljubša disciplina, a ko sem v pravi formi in obračam visoke vate, lahko tudi v vožnji na čas pokažem veliko.«

Pred dirko po Sloveniji je razburljiv konec tedna, ki bo določil končnega zmagovalca. Če bo to postal Primož Roglič, bo nedeljska veselica v Novem mestu popolna.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine