Van der Poelu šprinterski obračun na klancu, Pogačar osmi

Tretja etapa je postregla z izjemnim obračunom med van der Poelom in van Aertom, Pogačar ni bil daleč, v skupnem seštevku ostaja peti.
Fotografija: Mathew van der Poel in Wout van Aert sta spet imela medsebojni obračun, dvoboj za zmago v tretji etapi dirke dveh morij. FOTO: David Stockman/Afp
Odpri galerijo
Mathew van der Poel in Wout van Aert sta spet imela medsebojni obračun, dvoboj za zmago v tretji etapi dirke dveh morij. FOTO: David Stockman/Afp

Tretja od petih etap na letošnji dirki Tirreno-Adriatico je bila z 219-kilometri tudi najdaljša na dirki. Potekala je med mestoma Monticiano in Gualdo Tadino. 
image_alt
Alaphilippe zmagal v drugi etapi, Pogačar četrti

Ravninska etapa z enim gorskim in enim letečim ciljem je postregla z napetim razpletom. Že kmalu po štartu se je oblikovala ubežniška skupinica petih kolesarjev. Mark Padun (Bahrain Victorious), Davide Bais (Eolo Kometa), Tobias Ludvigsson (Groupama FDJ), Guillaume Boivin (Israel Start Up Nation) in Niki Terpstra (Total Direct Energie) so hitro prišli do minute prednosti, ki je potem samo še rasla. Peterka je dobro napredovala, njihova najvišja prednost je bila deset minut, vendar kot smo tudi pričakovali, spet premalo, da bi jim uspelo pred glavnino obračunati med sabo. Ujeti so bili pet kilometrov pred ciljem.

Zanimivo je bilo sto kilometrov pred ciljem, ko je napadel Mathew van der Poel (Alpecin-Fenix), ki je videl priložnost zaradi močnega bočnega vetra. Peloton je razpadel na tri skupine, vendar kaj več se ni zgodilo. Kmalu so bili spet vsi skupaj in nadaljeval se je lov za ubežniki. Deset kilometrov pred ciljem sta ubežniško skupino spustila Ludvigsson in Bais, tri kilometre pred ciljem je peloton ujel še ostale tri. 
image_alt
Van Aert zmagal v prvi etapi, Mezgec peti

Začele so se priprave za klancarski šprint. Spet je kazalo, da bo moštvo Deceuninck-Quick Step naredilo vse, da njihov kapetan Julian Alaphilippe ponovi včerajšnjo zmago. Petsto metrov pred ciljem je kazalo zelo dobro, moštveni kolega Zdenek Stybar je močno pospešil, naredil nekaj metrov prednosti in videti je bilo, kot da bo slavil, a se je v lov za njim pognal sam Wout van Aert (Jumbo Visma), sledil mu je Mathew van der Poel (Alpecin-Fenix) in spet smo videli obračun med ciklokroserskima super šampionoma. Zmagal je Nizozemec Mathew van der Poel (Alpecin-Fenix). Še en šprinterski obračun, o katerem se bo dolgo govorilo.
Tadej Pogačar (UAE) je končal na osmem mestu z enakim časom kot zmagovalec etape, v skupnem seštevku je na petem mestu, še vedno je Wout van Aert v modri majici vodilnega na dirki.

Komentarji: