Van Vleutnova pričakovano, Evenpoel spet »letel«

Nizozemka Annemiek van Vleuten je upravičila status prve favoritinje za zlato odličje, Remco Evenpoel pa nadaljuje z neverjetnimi predstavami. 
Fotografija: Annemiek van Vleuten bo tudi v naslednji sezoni nosila mavrično majico. FOTO: AP
Odpri galerijo
Annemiek van Vleuten bo tudi v naslednji sezoni nosila mavrično majico. FOTO: AP

Glavni del torkovega tekmovalnega sporeda je bil ženski kronometer, kjer so imele glavno besedo Nizozemke. Pred dirko je bil v središču pozornosti boj med Annemiek van Vleuten in Anno van der Breggen, ki je nudila dober odpor reprezentančni kolegici, a ji je morala vnovič priznati poraz.

Van Vleutnova je slavila že lani v Bergnu, tokrat je bila najhitrejša od štarta do cilja in na koncu zmagala z 29 sekundami naskoka. »Ni veliko tekmovalk na svetu, ki bi dvakrat zapored osvojile naslov svetovne prvakinje. Težko je bilo, a vem, kako lepa je mavrična majica, nisem je bila pripravljena kar tako sleči. Na tej progi se zelo težko spočiješ, ker je veliko vzponov in spustov, prave ravnine pa le za vzorec. Tudi na spustih smo morale poganjati pedala, nekajkrat je šlo tudi prek 80 kilometrov na uro in na koncu mi je ostalo še dovolj moči, čeprav sem bila pred ciljem v manjših težavah,« je povedala zmagovalka.

Van der Breggnova se je morala zadovoljiti s srebrnim odličjem, tretja je bila še ena Nizozemka Ellen van Dijk, ki je le za dve sekundi premagala Kanadčanko Leah Kirchmann. 
 

Belgijski čudežni deček je neustavljiv


Remco Evenpoel je največji talent svetovnega kolesarstva, letos je nanizal izjemnih 30 zmag! FOTO: AFP
Remco Evenpoel je največji talent svetovnega kolesarstva, letos je nanizal izjemnih 30 zmag! FOTO: AFP


Že dopoldne je vnovič zablestel čudežni deček kolesarstva Remco Evenpoel, ki je za minuto in pol ugnal Luca Plappa. Evenpoelu je na zelo hitri progi na spustih nekajkrat zmanjkalo prestav, mladinci imajo omejene prenose, a je vseeno postavil za več kot minuto boljši čas kot van Vleutnova, z doseženim časom 33 minut in 15 sekund bi včeraj, mladinci so imeli enako progo kot kolesarji do 23 let, zasedel četrto mesto! Evenpoel velja za novega Mercxa, že v prihodnji sezoni bo med profesionalci dirkal za QuickStep, še prej pa bo v četrtek prvi favorit za zlato odličje na cestni dirki. 

Prvič se je na svetovnem prvenstvu preizkusil tudi Boštjan Murn, ki je zasedel 40. mesto med 70 tekmovalci, ki so prišli do cilja.
 

Preberite še:

Komentarji: