Bambiji še tretjič pokazali, da se brez boja ne bodo pustili ujeti v mrežo

Košarkarji ekipe Milwaukee Bucks so podaljšali negotovost v konferenčnem polfinalu Vzhoda in proti Brooklynu slavili na šesti tekmi pred domačimi navijači.
Fotografija: Kevin Durant (z žogo) prodira ob Giannisu Antetokounmpu (levo) in Jrueju Holidayu na šesti tekmi v Milwaukeeju. FOTO: Jonathan Daniel/AFP
Odpri galerijo
Kevin Durant (z žogo) prodira ob Giannisu Antetokounmpu (levo) in Jrueju Holidayu na šesti tekmi v Milwaukeeju. FOTO: Jonathan Daniel/AFP

Ekipa, ki so ji nekateri zaradi »premehkih« predstav v končnici v zadnjih sezonah nadeli tudi vzdevek Bambiji, se je po zaostanku z 0:2 v zmagah in izenačenju znašla pred izpadom, toda Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton in soigralci so na domačem parketu na šesti tekmi uspeli podaljšati serijo na sedem tekem. Brooklyn Nets bodo pred domačimi navijači tako lovili napredovanje v konferenčni finale vzhodne konference, medtem ko lahko še naprej upa tudi Milwaukee.

Middleton in Antetokounmpo sta poskrbela za kar 68 točk Milwaukeeja. Prvi je bil izjemen z 38 točkami, desetimi skoki in petimi podajami. Tekmecem je paral živce tudi s petimi trojkami. Antetokounmpo pa je dosegel 30 točk in 17 skokov.



»Nocoj smo bili res nepopustljivi,« je dejal Middleton. »Skušali smo čim bolj otežiti delo Kevinu Durantu in Jamesu Hardnu in to nam je tudi uspelo. Končnica dejansko zadeva stalno prilagajanje. Ob polčasu smo si zagotovili prednost, kar smo uspeli ohraniti in prenesti v četrto četrtino.«

Odločilna sedma tekma bo v noči na nedeljo v New Yorku. Mrežice so dobile vse tri tekme v domači dvorani Barclays Center.
Pri gostih je Durant nekaj dni po neverjetni predstavi, ki je prinesla zmago njegovemu moštvu, vpisal 32 točk in 11 skokov, James Harden pa se je ustavil pri 16 točkah.



Četrtkov izid:

Milwaukee Bucks : Brooklyn Nets 104:89 - izid v zmagah je izenačen na 3:3

Preberite še:

Komentarji: