Barcelona pojasnila zaplet s Heurtelom

Španski košarkarski klub je svojega francoskega igralca po tekmi pustil v Istanbulu, ker se je skrivoma dogovarjal za prestop k Realu.
Fotografija: Thomas Heurtel pri Barceloni nima prihodnosti. FOTO: Euroleague.
Odpri galerijo
Thomas Heurtel pri Barceloni nima prihodnosti. FOTO: Euroleague.

Košarkarski klub Barcelona je v sporočilu za javnost pojasnil svojo odločitev, zakaj je svojega francoskega člana Thomasa Heurtela po torkovi evroligaški tekmi pustil v Istanbulu.

Izkušeni 32-letni košarkar za Katalonce igra od leta 2017, v zadnjem obdobju pa se je znašel na stranskem tiru. Francoz zato ni bil izbran za evroligaški dvoboj z Anadou Efesom, a mu je vodstvo kluba dovolilo, da z ekipo odpotuje v Istanbul, saj je njegova agencija Beobasket trdila, da bo imel pogovore s Fenerbahčejem.

Pri Barceloni so kasneje izvedeli, da to ne drži in da se Heurtel dogovarja z njihovim rivalom Realom iz Madrida, zato so Francozu preprečili, da bi se z ekipo po tekmi vrnil v Španijo.

Njihova poteza je sprožila zgražanja in javno so se odzvali številni profesionalni košarkarji, tudi Francoz Evan Fournier iz Orlanda, ki je na Twitterju objavil: »Žalostna organizacija.«


Sedaj so pri Barceloni predstavili svojo plat zgodbe in pojasnili, da so Hertelu preprečili vrnitev z ekipo zaradi kršenja dogovora, svojemu košarkarju pa so zagotovili nastanitev v hotelu in karto za sredin let, tako da se bo brez težav vrnil v Barcelono.

Barcelona je v evroligi z 11 zmagami in 5 porazi na drugem mestu, boljši izkupiček ima le CSKA Moskva (13:3).

Preberite še:

Komentarji: