Boston po 10. domači zmagi na pragu finala (VIDEO)

Košarkarji Bostona so dobili še 10. domačo tekmo v končnici, proti Clevelandu zdaj vodijo s 3:2. 
Fotografija: Jayson Tatum je bil tokrat najboljši strelec Bostona.  FOTO: Winslow Townson/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Jayson Tatum je bil tokrat najboljši strelec Bostona.  FOTO: Winslow Townson/Usa Today Sports

V finalu vzhodne konference se merita dve najboljši ekipi na domačem parketu v tej končnici, kar je do sedaj vplivalo tudi na potek te serije. Boston je dobil prvi dve domači tekmi, z enako mero je nato vrnil Cleveland, peto tekmo v Bostonu so spet prepričljivo dobili Celtics s 96:83. 

Po dveh zaporednih porazih so bili analitiki enotni, da mora Boston več poizkušati preko Jaysona Tatuma, ki je njihov najboljši naravni strelec v odsotnosti Irvinga in Haywarda. Na peti tekmi so to storili, a še ne v takšni meri, kot bi lahko. Tatum je poizkusil z le 15 meti, zadel jih je sedem in končal s 24 točkami, ravno tako učinkovit je bil tudi v obrambi. Pri Bostonu je Jaylen Brown dosegel 17, Al Horford pa 15 točk. 
 

Dvomestna le Love in James. 


Na drugi strani Cleveland že celo sezono v gosteh igra slabše kot doma predvsem zato, ker le kralj LeBron James v gosteh igra tako, kot zna. Tokrat tudi James ni bil tako dober kot v celi letošnji končnici, ko je v popvprečju dosegal trojnega dvojčka, ustavil se je pri 26 točkah, 10 skokih in petih asistencah. 



Pri Konjenikih je bil le še Kevin Love dvomesten pri članih prve peterke, skupno so dosegli le 83 točk, obramba Bostona pa je spet pokazala, kaj zmore. Celtics imajo zdaj veliko prednost domačega terena, tudi če izgubijo šesto tekmo v Clevelandu, bodo odločilno sedmo tekmo odigrali pred domačimi gledalci, ki so bržkone najboljši v ligi NBA. 

Komentarji: