CSKA še čaka na tekmece na zaključnem turnirju

Zadnje tri finaliste košarkarske evrolige bodo odločile pete tekme, ki bod na sporedu v torek in sredo.
Fotografija: Slovenski reprezentant pri Bayernu Žan-Mark Šiško (levo) ima še priložnost za uvrstitev na zaključni turnir košarkarske evrolige. FOTO: Euroleague.net
Odpri galerijo
Slovenski reprezentant pri Bayernu Žan-Mark Šiško (levo) ima še priložnost za uvrstitev na zaključni turnir košarkarske evrolige. FOTO: Euroleague.net

Košarkarji moskovskega CSKA po štirih tekmah četrtfinalnih obračunov ostajajo edini udeleženci zaključnega turnirja evrolige. Že v četrtek je peto tekmo izsilil Real, danes pa sta enako storila še Zenit St. Peterburg in Bayern iz Münchna. Zenit je s 74:61 ugnal Barcelono, Bayern pa s 85:82 Armani Milano.

Pete tekme bodo 4. in 5. maja v Istanbulu, Barceloni in Milanu.

Medtem ko je Zenit dokaj suvereno ugnal Barcelono, je bilo bolj napeto v Münchnu. Bayern slovenskega reprezentanta Žana-Marka Šiška je tekmo dobro začel, vodil po prvi četrtini, po drugi pa že precej zaostal. Nato je lovil tekmeca, ga tudi ujel, odločali pa so zadnji trenutki tekme.

Milančani so vodili 82:80, 23 sekund pred koncem pa je srbski košarkar Bayerna Vladimir Lučić po protinapadu najprej žogo zabil v koš, nato pa zadel še dodatni prosti mest. Na nasprotni strani je pod koš prodrl Shavon Shields, pri tem pa storil osebno napako, ki so jo sodniki, med katerimi je bil tudi Slovenec Matej Boltauzer, dosodili po dolgem ogledu posnetka. Lučić je osem sekund pred koncem zadel še dva prosta mesta, gostom pa v zadnjem napadu ni uspelo izsiliti podaljška.

Šiško je v slabih 22 minutah na igrišču dosegel dve točki in dodal tri asistence.

Preberite še:

Komentarji: