Dončić blestel, Dragić zmagal (VIDEO)

Dallas je moral na generalki pred začetkom sezone lige NBA premoč priznati Charlottu, Miami boljši od Atlante.
Fotografija: Luka Dončić je bil še posebej razpoložen z razdalje. FOTO: Cooper Neill/AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je bil še posebej razpoložen z razdalje. FOTO: Cooper Neill/AP

Miami – Košarkarji Miamija očitno dobro pripravljeni pričakujejo začetek nove sezone lige NBA. Po treh zaporednih porazih so namreč pripravljalno obdobje končali s tretjo zmago zapovrstjo, znova so pred domačimi gledalci v dvorani American Airlines Arena ostali neporaženi, potem ko so Atlanto odpravili s 119:113. Vendar pa njihov uspeh ni bil samoumeven, gostje so namreč še na glavni odmor odnesli udobnih 13 točk naskoka (66:53), a je Vročica v tretjem delu stvari postavila na svoje mesto.


Z delnim izidom 13:0 do zmage


Po osmih zaporednih točkah je najprej izenačila na 77:77, nato pa prevzela vodstvo, ki ga je za kratko iz rok spustila samo še na prehodu iz tretje v zadnjo četrtino. Takoj nato pa je z odličnim delnim izidom 13:0 tehtnico dokončno nagnila na svojo stran. Tako bo četrtkov štart nove sezone, na katerem bo gostovala v Orlandu, pričakala z lepo popotnico, medtem ko je Atlanta v pripravljalnem obdobju v petih dvobojih iztržila dve zmagi – enako kot Miami obe na domačem parketu.


Dragićevih 7 točk


V zmagovalni vrsti se je v začetno peterko vrnil tudi slovenski as Goran Dragić, ki je prejšnjo zmago nad Pelikani iz New Orleansa spremljal s klopi, domnevno preventivno zaradi bolečin v kolenu. Tokrat je v 25 minutah na parketu prispeval sedem točk (prosti meti 0:2, za dve 2:3, trojke 1:6), pet asistenc, dva skoka in eno ukradeno žogo, privoščil si je tudi štiri napake. Najučinkovitejši je bil s 24 točkami Josh Richardson, pri poražencih pa je klop dosegla kar 63 točk, od tega Jeremy Lin dvajset.

Goran Dragić in Derrick Jones Jr. sta spremljala prodor Alexa Poythressa. FOTO: Lynne Sladky/AP
Goran Dragić in Derrick Jones Jr. sta spremljala prodor Alexa Poythressa. FOTO: Lynne Sladky/AP


Dallasova popotnica: poraz


Manj uspešen je bil na generalki pred začetkom sezone Dallas, ki je moral v dvoboju zasukov pred domačimi navijači v American Airlines Centru premoč priznati Charlottu s 118:123. Najprej so si gostitelji v prvi tretjini nabrali deset točk naskoka, nato so v drugi za osem točk vodili tekmeci in prednost po glavnem odmoru še oplemenitili na +11, pred koncem tretje četrtine je bil Dallas z desetimi zaporednimi točkami spet korak spredaj, končnica pa je bila ponovno po taktih Sršenov, ki so se tako razveselili zmage.


Za začetek Phoenix


V pripravljalnem obdobju so bili uspešni štirikrat v petih poskusih, premoč so v začetku meseca na gostovanju priznali zgolj Bostonu. Dallas je bil nekoliko manj – polovično – uspešen, saj je nanizal dve zmagi (nad Pekingom in Philadelphio) in dva poraza, bil pa je vselej zelo učinkovit, saj je v slehernem dvoboju dosegel vsaj 114 točk. Uvodni izziv v novi sezoni lige NBA ga, enako kot Vročico, čaka v noči na četrtek, ko bo moral na gostovanje v Phoenix, ki glede na prikazano v zadnjih tednih ni v blesteči formi.


Štiri trojke Dončića


Sinoči je pri poražencih odlično nastopil tudi novinec, mladi slovenski biser Luka Dončić, ki je bil z 18 točkami (prosti meti 2:3, za dve 2:4, trojke 4:10) ob DeAndreju Jordanu, ki se je veselil dvojnega dvojčka s še dvanajstimi skoki, najučinkovitejši igralec svojega moštva. Obenem je v kar 31 minutah v igri vknjižil še po štiri skoke in asistence, tri ukradene in eno izgubljeno žogo. Pri zmagovalcih so se izkazali rezervisti, ki so prispevali kar 82 točk, med njimi je bil najbolj pri metu Devonte' Graham s 15 točkami.

Preberite še:

Komentarji: