Dončić obdaroval 275 otrok in ostal brez tekme proti Houstonu

Zvezdnik lige NBA je tudi letos razveselil najmlajše, zaradi poškodbe izpušča tekmo proti Houstonu.
Fotografija: Luka Dončič je tudi letos razveselil otroke. FOTO: Isaiah J. Downing/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončič je tudi letos razveselil otroke. FOTO: Isaiah J. Downing/Usa Today Sports

Luka Dončić, slovenski košarkarski zvezdnik, je prek svoje fundacije obdaroval 275 otrok, najstnikov in novorojenčkov v Združenih državah Amerike in Sloveniji, je sporočila fundacija.

Košarkar Dallasa je na četrtkovi tekmi svoje ekipe proti Los Angeles Clippers gostil 50 otrok, jih obdaril, poskrbel pa je tudi za darila otrokom pediatrične enote bolnišnice v Fort Worthu, njihovim staršem pa ponudil tudi finančno podporo.

Ni pozabil niti na rodno Slovenijo, na zabavi v Mladinskem centru Malči Belič Ljubljana je obdaril 68 otrok, 56 otrok pa je dobilo darila v vzgojnem centru v Veržeju. Pri tem pa je zvezdnik sporočil: »Moje srce je bilo vedno z otroki. Biti v bolnišnici ali centru v prazničnih dnevih je res težko. Zato bi storil vse, da bi jim dneve polepšal.«

Predstavniki bolnišnice v ZDA in centrov v Sloveniji so za dobrodelnost izrazili hvaležnost. »Veliko nam pomeni, da je vsak otrok v centru prejel božično darilo. In to pravo,« je povedala ravnateljica Centra Tatjana Pleško Zalar in dodala: »Vse prepogosto imajo naši otroci izkušnjo, da nanje pozabijo tisti, ki bi morali misliti na njih. Zato otrokom več kot sama sedanjost pomeni, da je na njih pomislil vzornik Luka Dončić. Čutijo, da se lahko poistovetijo z njim, ker so morali kot Luka zelo hitro odrasti. Tudi oni želijo biti uspešni, predvsem pa želijo nekaj, kar večinoma ne poznajo. Toplo družino.«

Hkrati s tem je prišla novica, da bo Luka Dončić izpustil svojo drugo tekmo v rednem delu sezone severnoameriške lige NBA. To je na družbenem omrežju X zapisal novinar ESPN Tim McMahon. Dončić bo eden od številnih pomembnih košarkarjev teksaške zasedbe, ki proti Houston Rockets v noči na soboto (2.00) ne bo nastopil.

Dončić je to sezono zaradi rojstva hčerke Gabriele izpustil eno tekmo proti Memphisu v noči na 2. december. Poleg Dončića, ki ima težave z levo stegensko mišico, bodo dvoboj proti Houstonu izpustili še Kyrie Irving (peta), Dereck Lively (gleženj), Dante Exum (stopalo), Josh Green (komolec) in Maxi Kleber (palec), medtem ko je Seth Curry zaradi težav s hrbtom vprašljiv, je zapisano na zdravstvenem kartonu Dallasa, ki ga je delil McMahon.

Mavericks sicer na lestvici zahodne konference zasedajo šesto mesto z razmerjem zmag in porazov 16-11. Na vrhu zahoda so Minnesota Timberwolves (21-6), Houston pa je osmi (13-12).

Komentarji: