Dončić očaral Mehičane s španščino in pravljično predstavo (VIDEO)

Mladi Ljubljančan z osmim trojnim dvojčkom prispeval levji delež k zmagi moštva Dallas Mavericks nad Detroit Pistons.
Fotografija: Luka Dončić je bil neustavljiv tudi za igralce Detroita. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je bil neustavljiv tudi za igralce Detroita. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – Slovenski košarkarski »čudežni deček« Luka Dončić je najprej gledalce v Ciudad de Mexicu očaral s tekočo španščino, nato še z novo pravljično predstavo. Nanizal je namreč še osmi trojni dvojček v tej sezoni lige NBA, s katerim je prispeval levji delež k zmagi moštva Dallas Mavericks nad ekipo Detroit Pistons s 122:111.Mladi Ljubljančan je v 34 minutah dosegel kar 41 točk (z metom za dve: 8:11, za tri: 6:13). Tem je dodal še ducat skokov in enajst asistenc, medtem ko je izgubil tri žoge. Znova je bil najboljši strelec Dallasa in neustavljiv za igralce Detroita. To je bil že drugi Dončićev trojni dvojček z več kot 40 točkami, s čimer se je v zgodovino najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na svetu vpisal kot prvi, ki je dal več kot enega takšnega pred svojim 21. rojstnim dnevom.


Zelo dobro predstavo je tokrat uprizoril tudi Američan Seth Curry, ki je – čeprav je tekmo začel na klopi – zbral trideset točk, latvijski center Kristaps Porzingis pa jih je dodal dvajset. »Menim, da postajamo iz dneva v dan boljši. Kristaps se izboljšuje, jaz se izboljšujem, z nama pa se izboljšuje tudi moštvo,« je po tekmi, 29. na mehiškem parketu po letu 1992, ocenil Dončić.

Pri Detroitu, ki je izgubil prav vse četrtine, je bil s 23 točkami najbolj učinkovit Američan Andre Drummond.
 
Drugi izidi – Boston Celtics : Philadelphia 76ers 109:115, San Antonio Spurs : Cleveland Cavaliers 109:117, Denver Nuggets : Portland Trail Blazers 114:99.

Preberite še:

Komentarji: