Dončić prejel že več kot tri milijone glasov in gleda v hrbet le še dvema

V glasovanju za nastop na 68. tekmi vseh zvezd (All-Star) košarkarske lige NBA je slovenski fenomen dobil že 3.301.825 glasov.
Fotografija: Luka Dončić je v tednu dni prejel nov milijon glasov. FOTO: Jerome Miron/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je v tednu dni prejel nov milijon glasov. FOTO: Jerome Miron/Reuters

Ljubljana – Slovenski čudežni deček Luka Dončić neustavljivo kopiči glasove v glasovanju za nastop na 68. tekmi vseh zvezd (All-Star) košarkarske lige NBA. Danes so onkraj luže tretjič objavili vmesne rezultate, mladi Ljubljančan, ki bo februarja dopolnil 20 let, pa je doslej prejel že več kot tri milijone glasov, točneje 3.301.825, s čimer zaseda drugo mesto med visokimi košarkarji v zahodni konferenci oziroma tretje med vsemi v ligi NBA. Pred njim sta zgolj še LeBron James (3.770.807) in najboljši na vzhodu Giannis Antetokounmpo (3.626.909).


V tednu dni nov milijon


Pred tednom dni je imel priljubljeni novinec pri Dallasu v statistiki 2.220.077 glasov, ki jim je odtlej dodal še debel milijon. Več kot tri milijone glasov (3.187.015) je doslej zbral le še Kyrie Irving, tik pod magično mejo pa je superzvezdnik prvakov Stephen Curry (2.979.080). V najboljši deseterici branilcev vzhodne konference se še vedno drži tudi trenutno poškodovani član Miamija Goran Dragić, ki je na devetem mestu z desetkrat manj glasovi od Dončića. Glasovanje je odprto še do prihodnjega ponedeljka, 21. januarja.

Luki Dončiću se lahko smeji. FOTO: Tom Pennington/AFP
Luki Dončiću se lahko smeji. FOTO: Tom Pennington/AFP


Mlajši le Bryant


Tri dni pozneje bo liga NBA objavila rezultate navijaškega glasovanja, kapetana obeh ekip – lani sta bila to James in Curry – bosta med izglasovanimi igralci izbrala člane začetnih peterk. Zadnji dan januarja pa bodo znani še vsi rezervni igralci po izboru obeh trenerjev. Če bo Dončiću tlakovana pot na tekmo vseh zvezd, bi postal drugi najmlajši igralec doslej s tovrstnim podvigom, mlajši je bil davnega leta 1998 zgolj Kobe Bryant, ki je bil na dan ekshibicijskega dvoboja star natanko 19 let in 175 dni.

Preberite še:

Komentarji: