Dončić: Sposoben sem postati MVP, ampak to ni moj glavni cilj

Slovenski košarkar Luka Dončić je v oddaji The Jump govoril o pretekli končnici, prihajajoči božični tekmi z Jezerniki in osebnih pričakovanjih.
Fotografija: Luka Dončić se veseli obračuna z aktualnimi prvaki Los Angeles Lakers. FOTO: Katharine Lotze/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić se veseli obračuna z aktualnimi prvaki Los Angeles Lakers. FOTO: Katharine Lotze/AFP

Ameriška novinarka Rachel Nichols se je pred sobotnim obračunom lige NBA med aktualnimi prvaki Los Angeles Lakers in Dallas Mavericks v oddaji The Jump pogovarjala s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem. Ta je spregovoril o svojem prvem nastopu v končnici, doživljanju božiča in seveda prihajajočemu srečanju z idolom LeBronom Jamesom.
 

Luka, pred vami je prva božična tekma v ligi NBA. Česa se najbolj veselite?


Zelo se veselim, saj bo moja prva božična tekma in bomo igrali proti aktualnim prvakom. To bo zabaven dan in zabavna tekma, saj jo bo spremljalo veliko ljudi. Upam, da bo dobra tekma.


 

Imate svoj najljubši božični spomin iz otroštva?


Moj najljubši del božiča je bil, ko sem kot majhen otrok zjutraj dobil darila. Zaradi tega nisem mogel spati.
 

Letos boste namesto božičnega darila dobili tekmo z LeBronom Jamesom. Na prvi medsebojni tekmi ste bili stari le 19 let, videli smo fotografijo, ko ste čakali pred slačilnico na njegov dres s podpisom. Od takrat se je veliko spremenilo.


Seveda se spominjam prve tekme, to je bilo nekaj posebnega in tega se bom spominjal še dolgo. Tokrat bo tekma povsem drugačna tekma od tiste, ko sem prvič igral proti LeBronu Jamesu in Los Angeles Lakers. Tudi ta tekma bo posebna, a situacija bo drugačna, želiš si samo zmagati.


Eden najboljših košarkarjev vseh časov LeBron James vam je pokazal naklonjenost (ta je želel, da bi Luka Dončić kot prvi košarkar podpisal za njegovo serijo športnih copat) in pri Dallasu gradijo ekipo okoli vas, vi pa nikoli ne kažete pritiska, ki ga prinese vse to.


Kot sem vedno govoril, že od malih nog je na meni pritisk. Mislim, da se z njim naučil spopadati, ko sem začel igrati za Real Madrid. Kot majhen otrok sem čutil pritisk, vendar sem se učil iz treninga v trening, iz tekme v tekmo.
 

Pred kratkim ste dobili stavo s soigralcem Jalenom Brunsonom. Nam lahko pojasnite, kaj se je zgodilo?


Igrala sva igro FIFA in stavila, da bo v primeru poraza moral nositi dres moštva lige NFL Dallas Cowboys, saj je sicer navijač ekipe Philadelphia Eagles. Na hrbtu je pisalo Lukov sin, moral sem se malo pošaliti. Naredi me ponosnega.


V mehurčku ste bili fenomenalni. V končnici ste se proti Los Angeles Clippers izkazali z mojstrovino, ko ste po dveh podaljških dosegli 43 točk. Kljub temu ste izgubili serijo, kaj ste odnesli od tega?


To je bila moja prva končnica. Zabavna košarka, veliko čustev. Ponosen sem na to, kar smo storili. Trdo smo se borili in dali vse od sebe.
 

Govorili smo o tem, da je eden izmed vaših ciljev osvojitev nagrade za najkoristnejšega igralca prvenstva. Stavniška hiša Oddsmaker vas v tej sezoni postavlja za favorita v tej kategoriji. Mislite, da vam lahko uspe?


Mislim, da mi lahko uspe, vendar to ni moj glavni cilj. A lepo je videti, da me imajo za favorita. Moj glavni cilj bo vedno osvojitev prvenstva. To ni le moj cilj, temveč tudi cilj celotne organizacije. Upam, da nam bo to nekoč uspelo.

Preberite še:

Komentarji: