Dončić v velikem slogu dobil slovenski derbi v Kanadi

Prva medsebojna tekma Luke Dončića in Gorana Dragića v novi sezoni lige NBA je zanesljivo pripadla 13 let mlajšemu Dončiću.
Fotografija: Luka Dončić je imel v Torontu veliko razlogov za veseljeFOTO: Cole Burston Afp
Odpri galerijo
Luka Dončić je imel v Torontu veliko razlogov za veseljeFOTO: Cole Burston Afp

Prva medsebojna tekma Luke Dončića in Gorana Dragića v novi sezoni lige NBA je zanesljivo pripadla 13 let mlajšemu Dončiću, ki je z Dallasom slavil zmago v Torontu z izidom 103:95.

Ljubljanski derbi na kanadskih tleh je zaznamoval prav Luka Dončić, ki je bil prvi strelec večera in mu je le en skok zmanjkal do prvega trojnega dvojčka v tej sezoni. Dončić je natresel tekmecem 27 točk (za dve 9:14, trojke 2:10, prosti meti 3:5) v 38 minutah igre, temu pa dodal še 9 skokov, 12 podaj, eno blokado in tri osebne napake. Dragić je igral 14 minut, v tem času pa v majici Toronta zbral 2 točki (za dve 1:3), dva skoka in eno podajo.

Dončić kritičen do igre v prvem polčasu

V majici Dallasa je opozoril nase tudi Tim Hardaway ml. (25 točk), Kristaps Porzingis je dodal 18 točk in 10 skokov, največ točk za Toronto sta zadela OG Anunoby (23) in Fred VanVleet (20). »V prvem polčasu nismo igrali najboljše obrambe,« je po tekmi ocenil Dončić in nato dodal: »Za razliko od uvodne tekme sezone pa smo tokrat v drugem polčasu strnili vrste in dvignili raven naše igre. To je bilo ključno.«

Poglejte si igro Luke Dončića:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Poglejte si povzetek tekme Toronto vs. Dallas:

Preberite še:

Komentarji: