Dončić po zverinskem zabijanju tekmo končal v slačilnici

Košarkarji Dallas Mavericks so podaljšali uspešno serijo proti Portland Trail Blazers in jih na svojem parketu ugnali s 130:110.
Fotografija: Drew Eubanksje lahko le nemočno pospremil vzlet in zabijanje Luke Dončića v zaključku tretje četrtine. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Odpri galerijo
Drew Eubanksje lahko le nemočno pospremil vzlet in zabijanje Luke Dončića v zaključku tretje četrtine. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports

Čeprav je v slačilnico odšel že več kot šest minut pred koncem tekme in v zadnji četrtini sploh ni igral, je bil Luka Dončić s 33 točkami prvi strelec svojega moštva, ob metu 11:18 iz igre (5:9 za tri) je zbral še 9 asistenc in 6 skokov ter 4 izgubljene žoge v 29 minutah. S strelskim rekordom sezone se je izkazal Christian Wood (32 točk, 12 skokov), Dallas pa je metal 56-odstotno in se na koncu veselil visoke zmage, Dončić in Wood sta mejo 20 točk dosegla oz. presegla že ob polčasu. V tretji četrtini so domači vodili tudi že za 27 točk. Dončić, ki ga s soigralci že v soboto zvečer v Clevelandu čaka nova tekma, v zadnji četrtini ni igral in v slačilnico odšel že dobrih šest minut pred koncem dvoboja.

Mejo 20 točk je presegel tudi Damian Lillard, ki pa je v drugem delu dodal vsega še tri točke. To pa je bilo premalo za peto zaporedno zmago Portlanda, potem ko je povprečje Lillarda na zadnjih štirih tekmah znašalo kar 38 točk, a je tokrat moral priznati premoč prvemu strelcu lige iz Ljubljane. Lillard je imel priložnost, da z vsaj 35 točkami omenjeno število košev doseže že na 5. zaporedni tekmi, s čimer bi postavil nov rekord sezone, ki si ga je do tega večera delil z zvezdnikom Philadelphie Joelom Embiidom, toda zvezdnik ekipe iz Oregona je tokrat naletel na previsoko oviro v Teksasu.

»Air Slovenija«

Dallas je tekmo odlično začel in po sedmih minutah vodil z 28:10. V tretji četrtini pa je razlika narasla na odločilnih 27 točk in se nato ni več znižala pod 19. V zaključku tretje četrtine je Dončić poskrbel za morda najodmevnejšo potezo dvoboja, ko je s silovitim zabijanjem dvignil na noge celotno dvorano in se svoji potezi za hip začudil tudi sam, medtem ko se je na tako imenovanem posterju znašel nesrečni Drew Eubanks, ki je poskušal blokirati »Air Slovenijo«. Skupaj z Lillardom, na klopi je ostala tudi celotna začetna peterka gostov, v zadnjem delu sploh nista več prišla na parket. Prvič pa je za Dallas zaigral Kemba Walker, ki je dosegel šest točk za že šesto zaporedno zmago Teksašanov nad Portlandom.

Visok poraz Chicaga, Čančarjev edini met iz igre zadeta trojka

Chicago Bulls so z Goranom Dragićem izgubili domači obračun z New York Knicks (91:114), Los Angeles Lakers pa so bili doma brez poškodovanega Anthonyja Davisa premočni za Denver Vlatka Čančarja (126:108). Čančar je v dresu Denverja v dvorani Crypto.com odigral slabi dve minuti in pol ter v tem času zadel eno trojko z edinim metom na tekmi. V ekipi iz Kolorada je bil s 25 točkami, 11 skoki in osmimi asistencami spet najboljši Nikola Jokić, 23 točk je dosegel Jamal Murray. Za Los Angeles je LeBron James dosegel 30 točk.

Goran Dragić je proti New York Knicks dosegel devet točk ter po dva skoka in asistenci. Res razpoloženega košarkarja v dresu Chicaga ponoči ni bilo. Zach LaVine je dosegel 17 točk, DeMar DeRozan 14. Tekma je bila predvsem v tretjem delu polna nihanj, saj so gostitelji vodili z 79:67 in tudi 83:73, v zadnji del pa odšli z zaostankom 88:93. V zadnjem delu se je le še povečala, tudi na več kot 20 točk.

Za New York je R. J. Barrett dosegel 27 točk, Jalen Brunson in Quentin Grimes po 22, Julius Randle pa je 19 točkam dodal 12 skokov. Tekma je bila v prvem polčasu zelo izenačena, v uvodu tretjega dela pa je New York ušel na 10 točk razlike in prednosti ni več izpustil iz rok. V zadnji četrtini pa je igral le še New York in ušel tudi na +30 (109:79).

Boston Celtics so izgubili doma z Orlandom. Floridčani so najboljšo ekipo dosedanjega poteka sezone premagali s 117:109. Orlando je boljši le od dveh moštev na vzhodnem delu lige in je zabeležil deseto zmago, 22 jih ima Boston, ki je doživel osmi poraz. Do pete zmage v nizu, prve širi je Orlando dosegel doma, so ekipo vodili Moritz Wagner s 25 točkami, Paolo Banchero, ki jih je dal 20, mlajši od berlinskih bratov Wanger, Franz Wagner, pa 19.

Ekipa Philadelphia 76ers je Golden State Warriors, branilce naslova, odpravila s 118:106. Stephen Curry, štirikratni prvak lige, še vedno ne igra za ekipo Golden State, je pa pred tekmo sporočil, da ne bo potreboval operacije leve rame. Najboljši strelec prvakov s povprečjem tridesetih točk na srečanje ni povedal, kdaj se bo vrnil na parket. S 34 točkami in 13 skoki je bil v prvem planu domači center Joel Embiid, pri 27 točkah in 9 asistencah se je ustavil »števec« Jamesa Hardna, medtem ko je Jordan Poole zbral 29 točk za ekipo iz San Francisca.






Lestvico zagotavlja Sofascore

Preberite še:

Komentarji: