Dončić: Zgledoval sem se po Jamesu, Llullu in Spanoulisu

Slovenski košarkarski zvezdnik o zmagi nad Denverjem, košarkarjih, po katerih se je zgledoval med igranjem v Evropi, in vrnitvi Porzingisa.
Fotografija: Luka Dončić je imel največ zaslug za zmago v Denverju. FOTO: Isaiah J. Downing/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je imel največ zaslug za zmago v Denverju. FOTO: Isaiah J. Downing/Usa Today Sports

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je po odlični predstavi in zmagi na gostovanju v Denverju spregovoril za priljubljeno oddajo Inside the NBA.

image_alt
Vrhunski Dončić z Dallasom po podaljšku slavil v Denverju


»To je bila posebna zmaga. V prvem polčasu smo imeli težave, zgrešili smo veliko odprtih metov, sam sem bil nenatančen pri prostih metih. Nato smo stopili skupaj, zlasti v drugem polčasu smo bili odlični v obrambi in to nam je prineslo zmago,« je uvodoma pojasnil Dončić in nadaljeval: »Denver me je veliko podvajal v obrambi, tako da je bilo veliko soigralcev odprtih. To je bilo dobro zame, da sem soigralce vključeval v igro, in mislim, da je vsa ekipa odlično opravila nalogo.«

Nekdanjega zvezdnika lige in zdajšnjega analitika Shaquilla O'Neala je zanimalo, po kom se je Luka zgledoval v času igranja v Evropi, ameriških ali evropskih košarkarjih? Ljubljančan je odgovoril: »Po vseh. Seveda sem spremljal LeBrona Jamesa, imel sem tudi odlične španske soigralce Sergia LlullaRudyja Fernandesa in Felipeja Reyesa, od katerih sem se veliko naučil. Gledam sem tudi Vassilisa Spanoulisa, ne vem, če ga poznate, igral je za Olympiacos. V svojo igro sem vključil delčke vsakega od teh košarkarjev.«

Luka je spregovoril tudi o težko pričakovani vrnitvi Kristapsa Porzingisa, ki naj bi soigralcem pomagal že v prihodnjem tednu: »Predvsem z mlajšimi igralci je sodeloval v igri 3 na 3. Deluje odlično in kmalu se bo vrnil,« je dejal Dončić.

Ob koncu pogovora se je želel Shaquille O'Neal od Dončića posloviti v slovenskem jeziku, kar mu je skoraj uspelo, Luka pa ga je z nasmeškom popravil.

Preberite še:

Komentarji: