Dončić znova polnil koš, LeBron prehitel Jordana (VIDEO)

Luka Dončić je vidno nezadovoljen s trenutno ekipo Dallasa, ki se bori le še za čim boljši izbor na prihajajočem naboru. Tokrat so izgubili v Washingtonu.
Fotografija: Luka Dončić bo do konca sezone le še polnil svojo statistiko. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić bo do konca sezone le še polnil svojo statistiko. FOTO: AFP

Košarkarji Dallas Mavericks po premoru za tekmo zvezd igrajo zelo slabo, hitro so pokopali upe na končnico in se spustili v zelo očitno »tankanje«, torej namerno zbiranje porazov v lovu za čim višjim izborom na letošnjem naboru lige NBA. Dallas je v noči na četrtek gostoval pri Washingtonu in izgubil s 123:132, čeprav je bil Luka Dončić spet njihov najboljši strelec.

Dončić je prvič v karieri v situaciji, ko se njegova ekipa ne poteguje za zmage, s čimer se je zelo težko sprijaznil. Čeprav si še vedno polni osebno statistiko, proti Washingtonu je dosegel 31 točk, 11 skokov in sedem asistenc v slabih 36 minutah na parketu, je še vedno vidno nezadovoljen. Dončić je iz igre tokrat metal 11/26, zadel je dve trojki iz osmih poizkusov in sedem od devetih prostih metov, tokrat je izgubil le dve žogi. 

Ob njem so pri Dallasu v prvi peterki začeli še Jalen Brunson, Dwight Powell, Dorian Finney-Smith in Tim Hardaway Jr., tokrat se je izkazal le Powell s 26 točkami in desetimi skoki. Prva peterka Dallasa bo v prihodnji sezoni videti povsem drugače, tudi Hardaway Jr., na kogar so resno računali, pa za zdaj v dresu Mavericks še ni pokazal prav veliko. 



Dallas je trenutno pri 27 zmagah in 37 zmagah in je že nekaj časa odpisan v boju za končnico, trenutni cilj pa je, da bi na lestvici končali čim nižje in si tako pri žrebu izborov za nabor zagotovili čim boljše izhodišče. Če bo Dallas dobil izbor med prvimi petimi, ga bo zadržal, sicer bo njihov nabor pripadel Atlanti kot del menjave, ki jim je prinesla Luko Dončića.

Goran Dragić z Miamijem še naprej ostaja v boju za končnico v vzhodni konferenci, tokrat so slavili na gostovanju v Charlottu pri neposrednem tekmecu z 91:84. Dragić je zaradi poškodbe mišice spet tekmo spremljal le s klopi, tokrat se je izkazal Kelly Olynyk z 22 točkami in 11 asistencami. 
 

LeBron prehitel Jordana


Po prepričanju mnogih drugi najboljši igralec vseh časov LeBron James je na večni lestvici strelcev v ligi NBA na četrtem mestu prehitel Michaela Jordana, ki je v karieri zbral ​32,292 točk. LeBronu je to uspelo sredi druge četrtine na domači tekmi Los Angeles Lakers proti Denver Nuggets, ki so jo zato prekinili in prikazali poseben video, s katerim so počastili LeBronov dosežek. 

»Kot otrok sem sanjal, da bi bil enkrat med najboljšimi, seveda je bil prav Michael tisti, po katerem sem se zgledoval. Vem, da bo zelo čustveno, nekaj posebnega bo, za takšne trenutke živim in treniram,« je na ogrevanju pred tekmo povedal LeBron. Nato so ob videu, ki so ga predvajali nekoliko kasneje, tudi njega preplavila čustva na klopi za rezervne igralce, Lakers pa pravljice niso dokončali z zmago, saj so izgubili proti Nuggets z 99:115 in praktično že ostali brez možnosti za končnico.

Še na začetku sezone se je zdelo skoraj nemogoče, da bi ekipa z LeBronom ostala brez mesta v končnici, zdaj bo to očitno postala realnost. 

Komentarji: