Dončića niso ustavili niti šivi: trojni dvojček in peta zmaga v nizu

Košarkarji Dallasa bodo sprejeli naslednji izziv v četrtek zjutraj po slovenskem času, pri čemer ne bodo zapustili svojega mesta.
Fotografija: Luka Dončić je med tekmo prejel udarec v brado in dobil nekaj šivov. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je med tekmo prejel udarec v brado in dobil nekaj šivov. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA zabeležili peto zaporedno zmago. V svoji dvorani so s 112:104 ugnali Washington. Slovenski as Luka Dončić, ki je zaradi udarca v obraz med tekmo prejel nekaj šivov, je ob zmagi dosegel trojni dvojček s 26 točkami, 15 podajami in 11 skoki. Dallas (31-23) je na lestvici zahodne konference ostal na osmem mestu, a je tam na vrhu vse bolj strnjeno. Pet zaporednih zmag je največ to sezono, pred tem so dvakrat povezali štiri uspehe.

Dončić prejel udarec v brado

Za zmago domačih (31-23) je bila ponoči dovolj odlična zadnja četrtina, potem ko so večji del drugega polčasa in tretjega dela igre zaostajali. Najvišja prednost odpisanega Washingtona (9-44) je še na začetku zadnjega dela igre znašala 11 točk, a so domači proti eni najslabših zasedb lige nato le strnili vrste, kljub temu da so okoli pet minut igrali brez Dončića. Ta je ob koncu tretje četrtine prejel udarec v brado ter nato posledično nekaj šivov. Vrnil se je osem minut pred koncem in kolegom pomagal nadoknaditi zaostanek ter obrniti potek srečanja za dokaj zanesljivo zmago.

Tako Dončić kot Kyrie Irving sta ob tem dosegla po 26 točk. Ljubljančan je vpisal 10. trojni dvojček v sezoni, saj je v statistiko vpisal še 15 podaj in 11 skokov. Iz igre je zadel osem od 16 metov, od tega dva od sedmih za tri točke ter osem od enajstih s črte prostih metov. Dosegel je tudi dve blokadi. Dvoboj proti nekdanji ekipi je zaznamoval tudi Daniel Gafford. Na drugi tekmi po menjavi ob koncu prejšnjega tedna je dosegel 16 točk, 17 skokov in pet blokad. Pri Washingtonu je 25 točk dosegel Deni Avdija, 23 pa Kyle Kuzma. Ob 14 točkah je 16 podaj zbral Tyus Jones.

Luka Dočić med eno od akcij. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Luka Dočić med eno od akcij. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

»Tekma je potekala preveč v slogu, zdaj mi, zdaj oni. Ne gre za nespoštovanje do njih, ampak naši obrambni temelji niso bili pravi, malce smo zaostajali pri rotaciji,« je na prvi polčas po tekmi pogledal Kyrie Irving. »V drugem delu smo strnili vrste. Imeli so že 11 točk prednosti, a vedeli smo, da ne smemo dovoliti, da nam ta tekma spolzi iz rok. To bi bil eden takšnih porazov, ki bi ga bilo težko prežvečiti in po katerem bi se morali zazreti v ogledalo. To je bil test, na katerega smo se dobro odzvali,« je še dodal ameriški zvezdnik.

Naslednji izziv v četrtek

Košarkarji Dallasa v naslednjih dneh ne bodo veliko potovali. Naslednji izziv bodo sprejeli v četrtek ob 2.30 po slovenskem času, ko bodo v svoji dvorani American Airlines Center gostili košarkarje San Antonia. To bo zadnji dvoboj pred aktivnostmi All star.

Preberite še:

Komentarji: