Dragić se je vrnil po dveh mesecih in pol, Dončić spet počival (VIDEO)

Košarkarji Miamija in Dallasa so sinoči vpisali nova poraza in jim vse slabše kaže v bitki za izločilne boje.
Fotografija: Goran Dragić se je vrnil s štirimi točkami. FOTO: Jasen Vinlove/Reuters
Odpri galerijo
Goran Dragić se je vrnil s štirimi točkami. FOTO: Jasen Vinlove/Reuters

Miami – Prvič po dveh mesecih in pol oziroma po lanskem 10. decembru je bil sinoči na parketu košarkarske lige NBA spet v pogonu tudi slovenski as Goran Dragić, ki se je vrnil v Miamijev dres po poškodbi in operaciji desnega kolena. V domačem dvoboju v dvorani American Airlines Arena z Detroitom (96:119) je na parketu prebil skoraj 16 minut.


Štiri točke Dragića


V tem času je prispeval štiri točke (za dve 2:5, trojke 0:1) in si privoščil dve izgubljeni žogi. Njegovo moštvo je izgubilo petič v zadnjih šestih dvobojih, s čimer si počasi zapira vrata za napredovanje v izločilne boje. Zdaj na desetem mestu razpredelnice vzhodne konference za osmim Charlottom zaostaja dve zmagi, a ima tekmo manj.


Klop prispevala kar 66 točk


Si je pa zato Detroit z zmago nekoliko popravil izhodišče, zdaj je namreč sedmi na vzhodu. Prvi junak uspeha je bil rezervist Ish Smith z 22 točkami in devetimi asistencami, tudi sicer je klop prispevala kar 66 točk, od tega deset trojk. Dvojnega dvojčka za 12 točk in 14 skokov se je razveselil standardni začetni center Andre Drummond.

Luka Dončić je počival drugič zapored. FOTO: Tom Pennington/AFP
Luka Dončić je počival drugič zapored. FOTO: Tom Pennington/AFP


V torek proti najslabšemu v ligi


Z njim se je v obračun spustil Miamijev orjak pod košema Hassan Whiteside, ki je bil še malenkostno uspešnejši s 13 točkami in 15 skoki. Prvi strelec je bil sicer Josh Richardson z 22 točkami. Zdaj Vročico nov izziv čaka v noči na torek, ko bo gostila najslabšo zasedbo lige Phoenix, ki je ta čas zgolj pri enajstih zmagah in nizu 17 zaporednih porazov.


Dončić drugič zapored počival


Če se je torej Dragić vrnil na parket, pa je čudežni deček Luka Dončić zaradi poškodbe desnega gležnja prisilno počival že drugi zaporedni obračun. Njegov Dallas je moral na gostovanju v dvorani Vivint Smart Home Arena v Salt Lake Cityju priznati premoč Utahu, ki je bil prepričljivo boljši s 125:109 in se utrdil na mestih, ki še vodijo v končnico.


Sedem zmag za osmim mestom


Dallas je po četrtem zaporednem porazu padel na trinajsto mesto lestvice zahoda, za osmouvrščenim moštvom Los Angeles Clippers, s katerim se bo udaril v noči na torek, pa zaostaja že sedem zmag ob tekmi manj. Sinoči je bil najbolj pri metu Tim Hardaway Jr. z 21 točkami, pri zmagovalcih pa sta Donowan Mitchell in Ricky Rubio prispevala po 25 točk.

Preberite še:

Komentarji: