Dve točki Omića, Blažič obsedel na klopi (VIDEO)

Košarkarji Barcelone so se v evroligi veselili pete zaporedne zmage, zasedba Milana prekratka v Münchnu.
Fotografija: Nihad Dedović je bil z 18 točkami prvi Bayernov strelec. FOTO: Euroleague
Odpri galerijo
Nihad Dedović je bil z 18 točkami prvi Bayernov strelec. FOTO: Euroleague

Barcelona – Košarkarji Barcelone so niz zaporednih zmag v evroligi podaljšali že na pet, sinoči so bili pred 5934 gledalci v domači Blaugrani z 79:68 uspešnejši od Panathinaikosa, ki še naprej nadaljuje toplo-hladne predstave. Čeprav so bili Katalonci večji del prvega polčasa v prednosti, pa je grški predstavnik ves čas nekako držal stik z njimi, takoj po glavnem odmoru pa tudi prevzel pobudo in za kratko vodil (42:39). Toda to je gostitelje podžgalo, da so nanizali kar 14 točk zapovrstjo.


Nazadnje izenačeno pri 58:58


Panathinaikos je zmogel še zadnji nalet in v zadnjem delu izid dvakrat poravnal, nazadnje pri 58:58, končnica pa je bila vendarle po taktih domačih, pri katerih slovenski reprezentant Jaka Blažič ni dobil priložnosti in je obsedel na klopi. Daleč najučinkovitejši mož v vrsti Svetislava Pešića je bil Thomas Heurtel s 23 točkami, medtem ko je pri poražencih izstopal Ioannis Papapetrou s 17 točkami.


Omić igral sedem minut


Zasedba Milana, novega delodajalca slovenskega centra Alena Omića, pa je šla drugič zapored na kolena, v Münchnu jo je Bayern odpravil s 93:87. Omić je na parketu prebil sedem minut in v tem času enkrat vrgel za dve točki in zadel, dodal pa še dva skoka. Dosti učinkovitejši je bil Mike James z 29 točkami, od tega petimi trojkami, v vrstah gostiteljev, ki so bili kar dvotretjinsko uspešni pri metanju trojk (12:18), pa sta Nihad Dedović in Maodo Lo prispevala po 18 točk.

Preberite še:

Komentarji: