Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   EP v košarki 2022

Protest Francozov: na eurobasketu igra vesoljec!

Slovenski košarkarji so na krilih neverjetnega Luke Dončića s seznama črtali še enega dolžnika. Kot prvi v skupini B v osmini finala EP z Belgijo.
O ekshibiciji Luke Dončića proti Franciji bomo še dolgo govorili. Dosegel je 31 točk več kot v polfinalu OI proti istemu tekmecu. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
O ekshibiciji Luke Dončića proti Franciji bomo še dolgo govorili. Dosegel je 31 točk več kot v polfinalu OI proti istemu tekmecu. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
7. 9. 2022 | 21:17
7. 9. 2022 | 21:28
6:39

V nadaljevanju preberite:

Slovenski košarkarji so se v zadnjih dveh dneh prelevili v učinkovite izterjevalce dolgov. V torek so poravnali račune z Nemci in jih po porazu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo znova postavili na trdna tla, v 5. kolu evropskega prvenstva pa so pod vodstvom fantastičnega Luke Dončića črtali s svojega črnega seznama še olimpijske dolžnike Francoze. Čeprav sta si obe moštvi že prej zagotovili napredovanje v osmino finala, sta se spopadli na nož, uspešnejši pa so bili oslabljeni evropski prvaki, ki se bodo kot zmagovalci skupine A v soboto pomerili z Belgijo.

Uvod bitke je bil za Slovence sicer nesrečen, saj se je centru Miku Tobeyju čez noč razbolel gleženj, ki si ga je zvil že v prvi sekundi dvoboja z Nemčijo. Po zaostanku s 3:14 se je znala prilagoditi tudi slovenska zasedba. A najpomembnejše je bilo, da je Dončić začel svoj peklenski ples; večina akcij je bila čudežna, nekaj tudi neverjetnih. Ustavil se je šele pri 47 točkah.

»Luka je vnovič prejel veliko udarcev, a ko sem videl, da nanje odgovarja z nasmeškom, sem vedel, da so Francozi v težavah. On je vlekel, mi pa smo se trudili po naših najboljših močeh,« je pojasnil Edo Murić.

Kako se je odvijala ogorčena bitka v Kölnu?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine