Grenak poraz Cedevite Olimpije, Zadar slavil zmago v Stožicah

Ljubljančani so razočarali 1000 navijačev. Po petih zaporednih zmagah so doma morali priznati premoč Zadru, s čimer niso oplemenitili zmage v Podgorici.
Fotografija: Jaka Blažič ni mogel preprečiti poraza Olimpije. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Jaka Blažič ni mogel preprečiti poraza Olimpije. FOTO: ABA

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 10. krogu lige Aba v Ljubljani izgubili proti Zadru s 73:79 (17:18, 31:26, 53:55).

Ljubljančani so razočarali svojih 1000 navijačev Stožicah. Po petih zaporednih zmagah, zadnjič so izgubili 22. oktobra proti zdaj vodilni Igokei, so doma morali priznati premoč Zadru, s čimer niso oplemenitili lepe zmage v prejšnjem krogu proti Budućnosti. To je bil tretji poraz Ljubljančanov v tem tekmovanju, z njim so padli na peto mesto prvenstvene razpredelnice.

Tekma je bila sicer izenačena od začetka do konca. Nobena izmed ekip si ni priigrala večje prednosti od sedmih točk, večji del tekme, na kateri je bil edini razpoloženi igralec Luka Božić, ki je dosegel 32 točk, so bili v vodstvu gosti. Ljubljančani so vodili le v prvi četrtini in pa sredi zadnje, ko je pri izidu 62:59 kazalo, da bodo strli odpor Dalmatincev.

Justin Cobbs je dosegel 15 točk. FOTO: ABA
Justin Cobbs je dosegel 15 točk. FOTO: ABA

A se to ni zgodilo, Božič in predvsem slab strelski dan ljubljanske ekipe – reprezentanta Klemen Prepelič in Jaka Blažič sta skupno v 13 poskusih zadela le en met za tri točke, sta povzročila, da sta točki odšli iz Stožic. Cedevita Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala pri Mornarju.

Preberite še:

Komentarji: