Hayward popeljal Sršene do četrte zaporedne zmage

Charlotte Hornets so z razpoloženim Gordonom Haywardom slavili proti New Yorku (109:88). Dragića ne bo na tekmi s Philadelphio.
Fotografija: Gordon Hayward je bil s 34 točkami najzaslužnejši za četrto zaporedno zmago Sršenov. FOTO: Jared C. Tilton/AFP
Odpri galerijo
Gordon Hayward je bil s 34 točkami najzaslužnejši za četrto zaporedno zmago Sršenov. FOTO: Jared C. Tilton/AFP

Košarkarji Charlotta so na domači tekmi z New York Knicks potrdili dobro formo, potem ko so zmagali s 109:88 in se veselili četrte zaporedne zmage.

Sršenom je še kako pomagalo dejstvo, da so njihovi tekmeci zaradi težav s poškodbami in okužbami nastopili v okrnjeni zasedbi, na parket je stopilo le osem košarkarjev.

To je pri domačinih znal izkoristiti Gordon Hayward, ki je dosegel 34 točk ob 64,7-odstotnem metu iz igre (11-17), bil je stoodstoten s črte prostih metov (10-10), dodal pa je še 3 asistence in 3 skoke.

Štirje izmed petih članov začetne petorke je preseglo dvomestno število točk, Devonte' Graham jih je vknjižil 19, P.J. Washington 13, Terry Rozier pa 12. 

Glavnega trenerja Charlotta Jamesa Borrega je veselila predvsem odlična igra v obrambi, saj so njegovi varovanci prejeli le 88 točk, najmanj v sezoni: »Rad imam naš ponos, fizično igro, dobro komunikacijo in igro v obrambi. Da v ligi NBA ekipi dovoliš le 38 točk v enem polčasu, je to, ne glede na to, s kom igraš, težko doseči. Danes nismo bili odlični, vendar pa ohranjamo dobre rezultate zavoljo obrambe, z njo imamo možnost, da vsak večer zmagamo.«

Pri poražencih je 6 izmed 8 košarkarjev vknjižilo dvomestno število točk, najboljši strelec je bil Kevin Knox II z 19 točkami.

Charlotte je odlično krenil v tekmo in dosegel prvih 10 točk, dobri dve minuti pred koncem je bila prednost že sedemnajst točk (31:14), nato pa so Newyorčani zmanjšali zaostanek na -6 (25:31). Ekipi sta bili v drugem delu izenačeni in ob glavnem odmoru so gostitelji vodili za sedem (57:50).

Drugi polčas je bil povsem v znamenju Charlotta, ki je v drugih 24 minutah svojemu tekmecu dopustil le 38 točk (52:38). Tretjo četrtino je dobil za sedem in podvojil prednost, priborjeno ob polčasu (82:68), v zadnji četrtini pa vodstvo nikoli ni bilo manjše od 12 točk. 


Miami nad Philadelphio brez osmerice, v karanteni tudi Dragić


V moštvu Miamija imajo zavoljo okužb z novim koronavirusom in strogih protokolov velike težave pri sestavi kadra. Potem ko je vodstvo lige prestavilo njihov včerajšnji obračun z Bostonom, bo Vročica zelo oslabljena tudi na sredinem gostovanju v Philadelphii.

Kot so sporočili iz Miamija, bo to tekmo izpustilo kar osem košarkarjev, ki so v karanteni zaradi zdravstvenih protokolov. Na tem seznamu so Goran DragićBam AdebayoJimmy ButlerAvery BradleyUdonis HaslemMaurice Harkless​Kendrick Nunn in KZ Okpala.


McCollum zrežiral preobrat v Portlandu


Košarkarji Portlanda so na svojem parketu po preobratu premagali Toronto s 112:111.

Prvi polčas je bil v znamenju gostov, ki so uvodno četrtino dobili za 11 (32:21) in drugi vodili za največ 17 točk (52:35). A gostitelji se niso predali in že v tretji četrtini rezultat obrnili v svojo korist (61:60).

Toronto je odločno odgovoril in slabih devet minut pred koncem tekme prešel v vodstvo za 14 točk (98:85), a tudi to ni bilo dovolj za zmago. Portland se je ponovno vrnil, zmagovalca pa je odločil C. J. McCollum 9,9 sekunde pred iztekom rednega dela.

C. J. McCollum je bil s 30 točkami tudi prvi strelec tekme, v veliko pomoč pa sta mu bila Damian Lillard s 23 točkami in Carmelo Anthony z 20 točkami.

Pri Torontu je Pascal Siakam dosegel svoj prvi trojni dvojček v karieri (22 točk, 13 skokov, 10 asistenc), Chris Boucher je dodal 20 točk.


Rezultati lige NBA
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans preložena
Charlotte Hornets - New York Knicks 109:88
Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 91:101
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 99:121
Washington Wizards - Phoenix Suns 128:107
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 112:94
Sacramento Kings - Indiana Pacers 127:122
Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 112:111

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: