Jaka Blažič tudi uradno član Barcelone

Katalonskemu velikanu je slovenski košarkarski reprezentant, nazadnje član Andorre, obljubil enoletno zvestobo.
Fotografija: Jaka Blažič bo četrti Slovenec v Barceloninem dresu. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Jaka Blažič bo četrti Slovenec v Barceloninem dresu. FOTO: Roman Šipić/Delo

Barcelona – Sanjski prestop zlatega slovenskega košarkarskega reprezentanta Jake Blažiča iz Morabanca Andorre k španskemu velikanu Barceloni je danes dobil tudi uradni pečat. Katalonski kolektiv je namreč potrdil, da mu je 28-letni in 196 centimetrov visoki krilni igralec obljubil enoletno zvestobo, s čimer bo postal četrti slovenski igralec, ki bo oblekel Barcelonin dres – po Boštjanu Nachbarju, Jaki Lakoviču in Erazmu Lorbku.


Na poti na Kanarske otoke


Blažič je bil že skorajda na poti na Kanarske otoke, spogledoval se je namreč s tamkajšnjim prvoligaškim moštvom Iberostar Tenerife, a je v zadnjem trenutku karte premešal srbski trener katalonskega giganta Svetislav Pešić, saj se je Gorenjec, nekdanji član Triglava, Slovana, Olimpije, Crvene zvezde, Baskonie in nazadnje Andorre, znašel na njegovem seznamu želja.


Proti Prepeliču za vrh


Jaka Blažič, ki je doslej v evroligi odigral že 116 tekem (njegovo povprečje je 7,4 točke na dvoboj), se bo z Barcelono v boju za španski vrh udaril z večnim tekmecem, madridskim Realom, ki ga je nedavno okrepil še en zlati reprezentant Klemen Prepelič. Ta bo nadaljeval slovenski pečat v klubu, ki sta ga še v minuli sezoni pustila člana izbrane vrste Luka Dončić in Anthony Randolph.
 

Komentarji: