Jason Kidd na klopi Dallasa s pomočnico

Dallas Mavericks so pred novo sezono kot pomočnico glavnega trenerja Jasona Kidda najel še vedno aktivno igralko Kristi Toliver, poroča ESPN.
Fotografija: Toliverjeva (desno) med zadnjo avgustovsko tekmo v domači dvorani Staples Center. FOTO: Katharine Lotze/AFP
Odpri galerijo
Toliverjeva (desno) med zadnjo avgustovsko tekmo v domači dvorani Staples Center. FOTO: Katharine Lotze/AFP

Štiriintridesetletna Kristi Toliver bo tako okrepila strokovni štab moštva, za katerega igra slovenski zvezdnik Luka Dončić. Trenutno je Toliverjeva v najmočnejši ženski košarkarski ligi WNBA članica ekipe Los Angeles Sparks, s katero ima še enoletno pogodbo. V WNBA si je dvakrat nadela šampionski prstan, ima pa tudi izkušnje v vlogi pomočnice trenerja v NBA.

Toliverjeva je z Los Angeles Sparks naslov osvojila leta 2016, z Washington Mystics pa je v WNBA slavila tri leta kasneje. Vmes je bila dvakrat tudi prvakinja v evroligi z ekipo iz Jekaterinburga v Rusiji. V ligi NBA je kot pomočnica delovala pri ekipi Washington Wizards v sezonah 2018/19 in 2019/20. Vloga pomočnice pri Dallasu pa ne bo vplivala na njeno aktivno športno kariero, še dodaja ESPN.

Na naboru za žensko ligo WNBA je bila zdaj 34-letna Toliverjeva izbrana leta 2009, v 11 sezonah pa je odigrala 354 tekem in v povprečju dosegala 12,2 točke na tekmo.

Preberite še:

Komentarji: