Jezerniki in Jeleni izenačili, poškodba Lillarda

Košarkarji Los Angelesa in Milwaukeeja v uvodnem krogu končnice lige NBA izenačili seriji na 1:1.
Fotografija: Anthony Davis (levo) je bil med najzaslužnejšimi za visoko zmago Jezernikov. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anthony Davis (levo) je bil med najzaslužnejšimi za visoko zmago Jezernikov. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports

Ljubljana – Košarkarji klubov Los Angeles Lakers in Milwaukee Bucks, najboljših moštev rednega dela sezone v ligi NBA, so v uvodnem krogu končnice izenačili seriji na 1:1. Jezerniki so bili s 111:88 boljši od Portland Trail Blazers, pri katerih se je poškodoval Damian Lillard, Jeleni pa so s 111:96 premagali Orlando Magic.

V zasedbi Los Angelesa je blestel Anthony Davis, ki je v 29 minutah dosegel 31 točk in 11 skokov. V zadnji četrtini, ki so jo Jezerniki začeli s s prednostjo 30 točk, ni več stopil na parket. LeBron James je k uspehu prispeval 10 točk.

Najboljši strelec Portlanda je bil kljub poškodbi Damian Lillard (18 točk), ki si je v tretji četrtini izpahnil prst na levi roki in je moral v slačilnico. Na igrišče se ni več vrnil, po slikanju pa je najboljši igralec rednega dela v »mehurčku« v Orlandu pomiril svoje navijače z zagotovilom, da bo igral na tretji tekmi.


Milwaukee Bucks so na krilih odličnega Giannisa Antetokounmpa, ki je zbral 28 točk in 20 skokov, ugnali košarkarje Orlanda, pri katerih je mejo 30 točk znova presegel Črnogorec Nikola Vučević (32). Houston Rockets so bili na čelu z Jamesom Hardnom (21 točk) s 111:98 boljši od Oklahome City Thunder.

Komentarji: