Jure Zdovc drugi Slovenec v košarkarskem hramu slavnih

Ob našem nekdanjem asu priznanje tudi Stevu Nashu, Aleksandru Volkovu in Svetislavu Pešiću.
Fotografija: Naš nekdanji košarkar in zdaj trener bo 18. junija prejel lepo priznanje. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Naš nekdanji košarkar in zdaj trener bo 18. junija prejel lepo priznanje. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Mednarodna košarkarska zveza FIBA je danes predstavila seznam košarkarjev in trenerjev razreda 2020, ki bodo letos sprejeti v hram slavnih. Med njimi je tudi Jure Zdovc, drugi Slovenec doslej v hramu slavnih po Ivu Daneu. Zdovc je v sila imenitni družbi, v kateri sta tudi Kanadčan Steve Nash in Ukrajinec Aleksandr Volkov, med trenerji pa Srb Svetislav Pešić.

Kot je Mednarodna košarkarska zveza sporočila v izjavi za javnost, so seznam članov hrama slavnih letnika 2020 objavili šele zdaj zaradi pandemije novega koronavirusa. Nove člane košarkarske hiše slavnih, ki je v Alcobendasu (predmestu Madrida) v Španiji, bodo uradno predstavili na virtualni slovesnosti, ta bo 18. junija, skupaj z izbranci leta 2021.

Z Olimpijo je osvojil številne lovorike. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Z Olimpijo je osvojil številne lovorike. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Zdovc, ki je za časa svoje igralske kariere igral za različne klube doma in v tujini ter z njimi osvajal lovorike tako na državnih kot tudi mednarodnih ravneh, je pripadal vrhunski generaciji košarkarjev iz nekdanje Jugoslavije, ki je kraljevala v evropski košarki ob prehodu iz osemdesetih v devetdeseta leta prejšnjega stoletja. Med drugim je zdaj 54-letni Zdovc na olimpijskih igrah leta 1988 osvojil srebrno kolajno. Po koncu kariere pa je bil dvakrat selektor slovenske reprezentance.

Komentarji: