Koprčani še za korak bliže ligi ABA

Sixt Primorska je v prvi tekmi finala gladko ugnala MZT.
Fotografija: Lance Harris (z žogo) je bil neustavljiv za obrambo MZT. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Lance Harris (z žogo) je bil neustavljiv za obrambo MZT. FOTO: ABA

Skoraj brezhibno so košarkarji Sixta Primorske odigrali uvodnih šest mesecev sezone in v enakem slogu začeli finale 2. lige ABA, ki jim lahko prinese prvo uvrstitev med regionalno elito namesto Petrola Olimpije. V prvi tekmi obračuna do treh zmag so prepričljivo ugnali skopski MZT z imenitno predstavo na obeh straneh igrišča.

Blesteli so predvsem pri metih za tri točke (13:21 ali 62 odstotkov), še posebej krilo Lance Harris. Trojke je metal z izkupičkom 7:10 že v prvih treh četrtinah, nato pa kot večina nosilcev igre v koprskem moštvu sedel na klop. Druga finalna tekma bo namreč že jutri ob 20. uri, prav tako v dvorani Bonifika.
 

Harris zadeval, Šiško podajal


Gostje iz Makedonije so lahko držali korak s slovenskimi pokalnimi prvaki le do sredine uvodne četrtine. Po vodstvu s 17:15 pa so zašli v velike težave in niso vedeli, kje se jih drži glava. Koprčani so do glavnega premora metali trojke 7:11 in 61-odstotno za dve točki, Žan Mark Šiško pa je nabiral asistence kot za stavo; do polčasa jih je zbral že osem in na koncu 13 v pičlih 22 minutah igre.

Sixt Primorska je v 12. minuti vodila s 35:21, sredi tretje četrtine imela prednost 66:45 in pred finišem z 89:62, a je vztrajala do izteka igralnega časa brez vidnega popuščanja. Še enkrat je namreč potrdila, da ima zelo "dolgo" in raznovrstno zasedbo, ki ji dobra igra v obrambi nikakor ni tuja. O njenem kolektivnem duhu priča tudi končno razmerje asistenc (34:15), poleg Šiška pa se je v tej prvini izkazal tudi nadomestni dirigent Corin Henry (7).
 

Preberite še:

Komentarji: