LA Clippers v Staplesu pokvarili večer prvakom

Aktualni prvaki LA Lakers so na prvi tekmi sezone izgubili proti mestnim tekmecem (109:116), Brooklyn je nadigral Golden State s 125:99.
Fotografija: Največ zaslug za zmago LA Clippers je imel Paul George, ki je dosegel 33 točk. FOTO: Kirby Lee/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Največ zaslug za zmago LA Clippers je imel Paul George, ki je dosegel 33 točk. FOTO: Kirby Lee/Usa Today Sports

V noči s torka na sredo se je začela nova sezona severnoameriške lige NBA. Na prvi tekmi je Brooklyn visoko premagal Golden State s 125:99, LA Clippers pa so bili boljši od aktualnih prvakov in mestnih tekmecev LA Lakers s 116:109.

V Staples Centru so pred začetkom tekme podelili šampionske prstane Jezernikom za 17. naslov prvakov. Prstani so najdražji v zgodovini lige, na njih je vgravirana tudi kača v spomin na preminulo legendo Kobeja Bryanta (njegov vzdevek je bil Črna mamba), vrh prstana pa se lahko sname in pod seboj razkrije upokojene številke LA Lakers, pri čemer sta Bryantova dresa s številko 8 in 24 obarvana črno.


Vodstvo LA Lakers je sprejelo odločitev, da šampionski prapor odkrije šele takrat, ko se bodo v dvorano lahko vrnili gledalci in bili prisotni na slovesnosti.

Tekma se je začela po željah gostujočega moštva, ki je po štirih minutah pobegnilo na dvomestno razliko (15:5), tudi v nadaljevanju nadigralo svoje tekmece in četrtino sklenilo z vodstvom za kar 20 točk (39:19).

Jezerniki so se pobrali po izjemno slabem začetku, vztrajno so topili prednost in se 5 minut pred koncem polčasa približali na enomestno razliko (35:44), ob glavnem odmoru pa je bila razlika zgolj dve točki v prid Clippers (56:54).

Tekma se je prelomila v tretji četrtini, ki so jo gostje dobili z devetimi točkami razlike. Še dve minuti pred zaključkom so Lakers zaostajali za le eno točko (76:77), nato pa so njihovi tekmeci v preostanku četrtine zrežirali niz 12:2, pri katerem je Paul George prispeval 10 točk.

Jezerniki po tem zaostanku niso več ogrozili zmage tekmecev in so na svojem uvodnem dejanju sezone izgubili s sedmimi točkami razlike.

Pri Clippers sta blestela Paul George s 33 točkami in Kawhi Leonard s 26 točkami, pri Lakers pa sta bila najboljša strelca LeBron James z 22 točkami in Anthony Davis z 18 točkami.

 

Brooklyn za razred boljši od Golden Statea

 
Na prvi tekmi nove sezone je Brooklyn s skoraj 30 točkami razlike premagal Golden State (125:99).
 
Pri Brooklynu so bile vse oči uprte v Kyrieja Irvinga in povratnika po poškodbi Kevina Duranta, ki se je zoperstavil nekdanjemu moštvu, s katerim je v letih 2017 in 2018 osvojil dva naslova prvaka.
 
Zvezdniški dvojec Brooklyna ni razočaral, se je bil Irving prvi strelec tekme s 26 točkami, Durant pa jih je dosegel 22.
 
Domačini so že od samega začetka prikazali dobro košarko, povedli z 18:10 in že po uvodni četrtini vodili s 15 točkami razlike (40:25), pri čemer Bojevniki niso znali ustaviti Irvinga (17 točk).
 
Brooklyn je tudi v drugi četrtini nadaljeval v visokem tempu, po delnem izidu 10:5 pa so imeli že 20 točk naskoka (50:30), kar jim je zadostovalo, da so mirno nadzorovali preostanek tekme, priložnost pa so ponudili vsem petnajstim košarkarjem.
 
Pri Golden Stateu sta bila najbolj razpoložena Steph Curry z 20 točkami in 10 asistencami ter James Wiseman z 19 točkami.

 
Liga NBA, sredini tekmi
Brooklyn Nets - Golden State Warriors 125:99
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 109:116
 
Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: