Luka Dončić čivknil in obnorel Špance

Odziv slovenskega košarkarskega čudežnega dečka na zmago Španije v polfinalu SP je navdušil mnoge.
Fotografija: Luka Dončić je dokazal, da ga v Španiji še vedno neizmerno spoštujejo. FOTO: Gary A. Vasquez/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je dokazal, da ga v Španiji še vedno neizmerno spoštujejo. FOTO: Gary A. Vasquez/Reuters

Madrid – Težko prigarana zmaga španskih košarkarjev po dveh podaljških nad Avstralijo v polfinalu svetovnega prvenstva na Kitajskem je na družbenih omrežjih sprožila različne odzive, med tistimi, ki so pritegnili največ priložnosti, pa je bil čivk slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića, ki bo tudi v novi sezoni onstran luže, v ligi NBA, branil barve moštva Dallas Mavericks.


Čivk, ki je navdušil


Mladi Ljubljančan je pred selitvijo v ZDA nosil dres madridskega Reala, danes pa se je znova pokazalo, da je v Španiji ohranil izjemno priljubljenost. Finalistom svetovnega prvenstva se je na twitterju takole priklonil: »Nekaj vam povem. Nihče ni računal na Špance, pa jim je uspelo! Nisem Španec, toda dosegli so, česar ni nihče pričakoval. To je čudovito, zelo ponosen sem, da sem igral z nekaterimi od njih. Pokazali so značaj, srečno!«


35.000 všečkov v dveh urah


Njegove besede so v hipu obnorele špansko tvitosfero, v dveh urah je objavo namreč všečkalo več kot 35.000 ljudi, s komentarji se je odzvalo nekaj manj kot tisoč oseb. »V finalu smo, ker nasproti ni bilo Slovencev. Dobro se še spomnim, kaj ste nam storili na evropskem prvenstvu. Spoštovanje, as!« mu je zapisal eden od španskih sledilcev.

Komentarji: